28.4.16

ΕΡΧΕΤΑΙ Η....ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!! Νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Πελοπόννησο εξήγγειλε ο Βίτσας

Ο Δημήτρης Βίτσας υπογράμμισε ξανά την ανάγκη «να υπάρχει ένας γενικός καταμερισμός, με βάση τη φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής» - «Θα φιλοξενήσουμε παντού πρόσφυγες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών στην Πελοπόννησο εξήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Όπως τόνισε, οι χώροι θα καθοριστούν σε συνεργασία με την περιφέρεια ενώ «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει τη δημιουργία αυτών των κέντρων φιλοξενίας -με βάση τις υποδείξεις και τα σχέδια της ίδιας της περιφέρειας- ως προς την σίτιση, τις συνθήκες υγιεινής και την υγειονομική φροντίδα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας».

Ο Δημήτρης Βίτσας υπογράμμισε ξανά την ανάγκη «να υπάρχει ένας γενικός καταμερισμός, με βάση τη φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής αλλά και την ιστορία της και την οικονομική της δυνατότητα, ώστε να μην δημιουργηθεί υπέρμετρο βάρος σε μια περιοχή, όπως στην Ειδομένη». «Θα φιλοξενήσουμε παντού πρόσφυγες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε την ετοιμότητα της περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει στην αντιμετώπιση «του πατριωτικού και εθνικού ζητήματος» κατά τέτοιο τρόπο «ώστε μέσα από συναίνεση να ωφεληθούν και οι πρόσφυγες και η περιφέρεια».

Αναφορικά δε με τις καθυστερήσεις στον έλεγχο των αιτήσεων ασύλου, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι η Κυβέρνηση «βρίσκεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες του ασύλου και από την επόμενη εβδομάδα να βλέπουμε να προχωράνε γρήγορα τις αιτήσεις». «Το βασικό είναι να λειτουργήσει πλήρως η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου