9.4.16

Έλληνας ιερέας ξυλοκοπήθηκε γιατί τον πέρασαν για ...τρομοκράτη !

Με ράμματα στο κεφάλι κατέληξε Έλληνας ιερέας έπειτα από απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε με σίδερο ελαστικών από
έφεδρο πεζοναύτη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον πέρασε για τρομοκράτη.


Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στην Τάμπα, των ΗΠΑ, όταν ο 29χρονος πατέρας Αλέξιος Μαράκης, είχε την ατυχή ιδέα να ζητήσει βοήθεια για να βρει το δρόμο του. Αντ’ αυτού έλαβε χτυπήματα στο κεφάλι από τον 28χρονο Τζέισεν Μπρους, ο οποίος μάλιστα κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία λέγοντας ότι «συνέλαβε έναν τρομοκράτη».

Η αστυνομία έφτασε επί τόπου μετέφερε τον τραυματισμένο ιερέα στο νοσοκομείο, όπου με τη βοήθεια διερμηνέα εξήγησε ότι μπερδεύτηκε χρησιμοποιώντας το GPS του και κατέληξε έξω από το γκαράζ του Μπρους, όπου εκείνη την ώρα κάτι έψαχνε στο πορτ-μπαγκαζ του αυτοκινήτου του.

Ο πατέρας Αλέξιος Μαράκης, τον χτύπησε στον ώμο προλαβαίνοντας να ψελλίσει στα ελάχιστα αγγλικά που γνωρίζει «παρακαλώ» και «βοήθεια» προτού βρεθεί καταδιωκόμενος γύρω από το τετράγωνο από τον μαινόμενο Τζέισεν Μπρους, ο οποίος του κατάφερε τέσσερα χτυπήματα.

Ο ίδιος ο Μπρους, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του είπε ότι ένας γενειοφόρος άνδρας με μαύρη ρόμπα και σανδάλια, καταπάτησε την ιδιοκτησία του και προσπάθησε να τον ληστέψει, ότι του επιτέθηκε σεξουαλικά τόσο σωματικά όσο και φραστικά σε άπταιστα αγγλικά και ότι φώναζε «Allahu Akbar», δηλαδή ο Θεός είναι μεγάλος, στα αραβικά. «Αυτό σου λένε πριν σε ανατινάξουν» εξήγησε στους αστυνομικούς. Επίσης, είπε ότι χρειάστηκε να υπερασπιστεί τη ζωή του γιατί ο άγνωστος τον κυνήγησε.

Τελικά συνελήφθη για διακεκριμένη επίθεση, ενώ εκπρόσωπος των αρχών είπε ότι η αστυνομία διαθέτει βίντεο από την καταδίωξη, όπου εμφανίζεται ένας ψηλός μυώδης άνδρας να κυνηγά έναν μικρόσωμο και πως η ιστορία του ιερέα επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του GPS.

Ο Μπρους αφέθηκε την Τρίτη καταβάλλοντας εγγύηση 7.500 δολαρίων. Ωστόσο δεν θέλησε να ζητήσει συγγνώμη, παρά επανάλαβε μέσω του δικηγόρου του τη δική του εκδοχή των γεγονότων και κατηγόρησε την αστυνομία για μεροληψία.

Ο πατέρας Αλέξιος ο οποίος σπουδάζει Θεολογία σε ελληνική σχολή στη Μασαχουσέτη κάνοντας το μεταπτυχιακό του, δεν θέλησε να καταθέσει μήνυση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου