22.4.16

Στον δρόμο που χάραξε ο Γ.Μπέζος τα Ελληνικά Νοσοκομεία !!!

Με αφορμή την χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Υπουργείου ΥΥΚΑ , σχετικά με την δυνατότητα και την παρότρυνση που δίδεται σε μια σειρά από Νοσοκομεία της Χώρας να προχωρήσουν  στην εγκατάσταση συγκροτημάτων αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος προχώρησε στη παρακάτω δήλωση:
«Σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου νοιώθουμε απολύτως ικανοποιημένοι αλλά και δικαιωμένοι, διότι όλη αυτή μας η προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα να πείσουμε τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς (ΕΠΥ, Νοσοκομεία κλπ), για την σκοπιμότητα και το όφελος που έχει για το δημόσιο συμφέρον, της αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως, αποκτά σιγά-σιγά σάρκα και οστά.
Έχουμε τονίσει και πάλι ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΠΥ, η επέκταση της αυτοπαραγωγής οξυγόνου στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα είχε  ως αποτέλεσμα μια εξοικονόμηση σε ετήσια βάση της τάξης των 60 με 70 εκατομμυρίων ευρώ για το προϋπολογισμό του ΕΣΥ. Πολλά χρήματα για να αντιμετωπίζεις το θέμα αδιάφορα ή με τη λογική του ωχαδελφισμού.
Σήμερα και ύστερα από τις δύο αποφάσεις της ΕΠΥ, η μία για την έγκριση των ενιαίων τεχνικών προδιαγραφών και η χθεσινή, για την έγκριση σκοπιμότητας ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για το εν λόγω θέμα. Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα για κάποιο Νοσοκομείο που θέλει να προχωρήσει συγκριτικά με τα προβλήματα που συναντούσαμε εμείς 2 χρόνια πριν, τότε που ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ κυριολεκτικά ξεκινούσαμε να υλοποιήσουμε την απόφασή μας.
Χαιρετίζουμε θερμά την βούληση του Υπουργείου Υγείας και την αποφασιστικότητα της Επιτροπής Προμηθειών  να προχωρήσει αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι είμαστε απόλυτα πρόθυμοι σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο να προσφέρουμε την συνεργασία μας και την εμπειρία μας.
Τέλος θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Προϊστάμενο της Τεχνικής μας Υπηρεσίας κ.Αναστάσιο Βλαχοδημητρόπουλο  διότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής  που είχε ορίσει η ΕΠΥ για το θέμα των ενιαίων τεχνικών προδιαγραφών , έφερε σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο και μας έκανε περήφανους για ακόμη μια φορά».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου