14.4.16

Ηλεκτρονική Αθηνών - Σε απόγνωση οι 450 εργαζόμενοι


Πτώχευσε η Ηλεκτρονική Αθηνών - Σε απόγνωση οι 450 εργαζόμενοι

Έξω από τα κεντρικά γραφεία της “Ηλεκτρονικής”, στο Περιστέρι συγκεντρώνονται από το πρωί οι 450 εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι μένουν στο δρόμο μετά τη χθεσινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που την κήρυξε σε κατάσταση πτώχευσης. Όπως ανέφερε στην πρωϊνή εκπομπή του Mega ο εργαζόμενος Βαγγέλης Κόικας, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση γιατί μπαίνουν σε καθεστώς ανεργίας και φοβούνται ότι δεν θα λάβουν καν τις αποζημιώσεις τους.
Σημείωσε ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν πληρώθηκαν το προηγούμενο 15νθημερο του μισθού τους, αλλά και το δώρο του Πάσχα.
Τα προβλήματα στην επιχείρηση παρουσιάστηκαν από την έναρξη της κρίσης, το 2010. “Βλέπαμε μια κατάσταση ότι οδηγούμαστε σε πτώχευση, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο όταν έκλεισε ένα υποκατάστημα στο Ηράκλειο”, ανέφερε ο κ. Κόικας, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση στους εργαζόμενους για το τι μέλλει γενέσθαι.
Με αφορμή το “λουκέτο στην “Ηλεκτρονική”, το Ποτάμι εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι “η αντιαναπτυξιακή πολιτική, η εχθρότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα capital controls οδηγούν καθημερινά σε νέα, μικρά και μεγάλα, λουκέτα. Τώρα ούτε συγκεντρώσεις, ούτε συναυλίες θα οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι φωνές των απολυμένων δε θα φθάσουν καν στα υπουργικά γραφεία. Ο μακάριος ύπνος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχιστεί”.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου