2.4.16

Πήγαν σε .....άλλες πολιτείες - Μετανάστευσαν 3.000 Ελληνες εκατομμυριούχοι !


Μετανάστευσαν 3.000 Ελληνες εκατομμυριούχοι

Ποιός θα κρατήσει τα λεφτά του στην χώρα των Capital Control;

Στους 3.000 ανέρχονται οι Έλληνες με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ που προτίμησαν μέσα στο 2015 να αλλάξουν χώρα διαμονής λόγω των εξελίξεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα της ιστοσελίδας New World Wealth, η οποία εξειδικεύεται σε θέματα για τους... πλούσιους. Το ενδιαφέρον στοιχείο αναφορικά με την Ελλάδα που περιλαμβάνεται στην έρευνα, η οποία τιτλοφορείται «Η ?μετανάστευση? των εκατομμυριούχων το 2015» (Millionaire migration in 2015) είναι ότι εκτιμά πως ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά έφθανε στους 55.000, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό των «αποχωρησάντων» φθάνει στο 5%, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μεταξύ των χωρών με τις οποίες ασχολείται η έρευνα.
Εξίσου ενδιαφέρον είναι πως μόνο η Αθήνα είχε το 2015 περίπου 22.000 εκατομμυριούχους, με τις αποχωρήσεις πάντως να φθάνουν στις 2.000 την περασμένη χρονιά. Κάτι που σημαίνει ήταν κάτοικοι της πρωτεύουσας οι περισσότεροι από τους Έλληνες εκατομμυριούχους που άλλαξαν χώρα διαμονής. Σύμφωνα με το New World Wealth, οι περισσότεροι από τους εκατομμυριούχους που έφυγαν από την Ελλάδα προτίμησαν να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Βρετανία.
Μετανάστευσαν 3.000 Ελληνες εκατομμυριούχοι
Η χώρα με τις περισσότερες -αριθμητικά- αποχωρήσεις ήταν η Γαλλία με 10.000 εκατομμυριούχους να φεύγουν, εκ των οποίων οι 7.000 ήταν κάτοικοι του Παρισιού, το οποίο, επίσης, βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των πόλεων με τις περισσότερες αποχωρήσεις. Ο λόγος, σύμφωνα με το New World Wealth, ήταν πιθανότατα οι θρησκευτικές εντάσεις και οι ταραχές που υπήρξαν πέρσι σε αρκετές αστικές περιοχές. Γι' αυτό και αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια τα επόμενα χρόνια.
Μετανάστευσαν 3.000 Ελληνες εκατομμυριούχοι
Στη λίστα με τις χώρες στη δεύτερη θέση ήταν η Κίνα και ακολουθούν Ιταλία και Ινδία, ενώ την πεντάδα κλείνει η Ελλάδα.
Πάντως, είναι αξιοπρόσεκτο ότι στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν τρεις χώρες της Μεσογείου (Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) όπου η οικονομική κρίση ήταν αρκετά έντονη.
Μετανάστευσαν 3.000 Ελληνες εκατομμυριούχοι Όσον αφορά στη λίστα με τις πόλεις, μετά το Παρίσι, ακολουθεί η Ρώμη, το Σικάγο και στην τέταρτη θέση είναι η Αθήνα.
«Εισροές»
Όσον αφορά στις χώρες τις οποίες προτιμούν οι εκατομμυριούχοι υπάρχουν ορισμένες εκπλήξεις. Η κυριότερη είναι ότι στην πρώτη θέση είναι η Αυστραλία (8.000 νέες «αφίξεις») και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες (7.000) και ο Καναδάς (5.000). Έκπληξη είναι μάλλον και η τέταρτη θέση του Ισραήλ, δεδομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, που αύξησε κατά 4.000 τους εκατομμυριούχους που κατοικούν σε αυτό.
Σε επίπεδο πόλεων, η Αυστραλία έχει τρεις πόλεις στην πρώτη δεκάδα. Σίδνεϊ και Μελβούρνη είναι στις δύο κορυφαίες θέσεις της λίστας, με το Περθ να είναι στην ένατη.
Από εκεί και πέρα, στην τρίτη θέση είναι το Τελ Αβίβ και ακολουθούν το Ντουμπάι, το Σαν Φρανσίσκο, το Βανκούβερ και το Σιάτλ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου