18.3.16

Maarten Verwey - Ο Νέος ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της Ελλάδας !

Συντονιστή με όλες τις αρμοδιότητες για την εφαρμογή της συμφωνίας της Ε.Ε. και της Ελλάδας με την Τουρκία για το προσφυγικό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ.
  maarten
Πρόκειται για τον Ολλάνδό Maarten Verwey, πρώην Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (ECIFN) πριν διοριστεί από τον Πρόεδρο Juncker τον Ιούλιο του 2015 ως Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Υποστήριξης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μια υπηρεσία παροχής τεχνικής βοήθειας για τα κράτη μέλη να τους βοηθούν στην εφαρμογή που ενισχύουν την ανάπτυξη των διοικητικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Ποιος είναι όμως ο κ. Maarten Verwey; 
Το όνομά του είχε γίνει γνωστό στην Ελλάδα μετά από ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian που τον παρουσίαζε προεκλογικά ως «πραγματικό πρωθυπουργό της Ελλάδας
– Ο κουστουμάτος Ολλανδός με τις υπερεξουσίες»
Όπως σημείωνε τότε η εφημερίδα: «Ο Verwey είναι ένας ανώτερος υπάλληλος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μπήκε στην Κομισιόν το 2011 «έτρεξε» το πρόγραμμα της Κύπρου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ολλανδός οικονομολόγος είναι αυτός που αποφασίζει ποια ποσά θα διατεθούν στη χώρα μας».
«Οι εξουσίες του είναι άνευ προηγουμένου.
Και αν λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομα του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πως θα ψηφίσουν στις εκλογές μικρή σημασία έχει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια», υπογραμμίζει η Guardian.
«Κάτω από τις δρακόντειες προϋποθέσεις ομαλής ροής των ποσών προς την Ελλάδα που προβλέπει το τρίτο πακέτο διάσωσης, η Αθήνα έχει παραδώσει ουσιαστικά τον έλεγχο σχετικά με τις περικοπές στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της χώρας», επισημαίνει επίσης το δημοσίευμα.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση Juncker

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου