19.3.16

ΒΙΝΤΕΟ - Συνετρίβη Boeing στη Ρωσία κατά την προσγείωση - Νεκροί και οι 61 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά

Συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ της νότιας Ρωσίας ένα Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι (Flydubai Flight 981) το οποίο είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι.
Οι 61 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και τα έξι μέλη του πληρώματος και τέσσερα παιδιά είναι νεκρά, όπως ανέφεραν ρώσοι αξιωματούχοι. «Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί» δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη στην προσγείωση, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή ερευνών στο πρακτορείο Tass. Σύμφωνα όσα είπε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο, σημειώνοντας πως βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.
Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος είναι ανάμεσα στις πιθανές αιτίες της συντριβής.
Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.
Το αεροδρόμιο του Ροστόφ θα παραμείνει κλειστό έως την Κυριακή και τα αεροσκάφη θα στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας. Ο τοπικός κυβερνήτης κήρυξε την αυριανή μέρα ημέρα πένθους για τα θύματα.
Η αεροπορική εταιρεία FlyDubai, με ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως ερευνά το περιστατικό και θα δώσει στη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου