25.3.16

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΦΩΦΗ! Σε διεργασίες με το Ποτάμι και το ΚΙΔΗΣΟ


gennimata-theodorakis

Ο κύβος ερρίφθη.. 
Έντονες διεργασίες πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες με στόχο την εύρεση κοινού τόπου, αρχικά πολιτικού – προγραμματικού, για την συμπόρευση μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και του ΚΙΔΗΣΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται ήδη αλλά χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες, η συγκρότηση μικτής επιτροπής αποτελούμενη από 30 πρόσωπα, η οποία θα διερευνήσει σε πρώτη φάση κατά πόσο μπορεί να βρεθεί κοινός προγραμματικός τόπος και ένα μίνιμουμ πολιτικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύνθεση της επιτροπής θα αποτελείται από εκπροσώπους συλλογικοτήτων αλλά και από ορισμένα πρόσωπα κοινής αποδοχής.
Αρχικός στόχος, η πολιτική και προγραμματική σύγκλιση μεταξύ των μερών και ο συντονισμός της δράσης τους εκτός αλλά ακόμη και εντός Κοινοβουλίου.
Μάλιστα, μία από τις δράσεις της επιτροπής θα είναι και οι κοινές πολιτικές εκδηλώσεις μεταξύ των σχημάτων και συλλογικοτήτων που θα την αποτελούν.
Στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημειώνουν, ότι η εν λόγω επιτροπή θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά και να καταλήξει σε κάποιο παραδοτέο, ως προς την επόμενη ημέρα.
Μάλιστα, ορισμένοι εκ των εμπνευστών, επιδιώκουν και προσδοκούν η κατάληξη να είναι η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, στην περίπτωση που δεν τους προλάβουν οι εξελίξεις, ενώ για την περίπτωση ενδεχόμενων εκλογών μιλούν ακόμα και για εκλογική σύμπραξη.
Στην παρούσα φάση, στελέχη όλων σχεδόν των πλευρών, απορρίπτουν την οποιαδήποτε ιδέα αυτοδιάλυσης των κομμάτων τους, για όσο χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη επιτροπή θα λειτουργεί, παραπέμποντας για το μέλλον την δημιουργία ενιαίου φορέα και εφόσον διαπιστωθεί μια τέτοια αναγκαιότητα.
«Πρώτα θα πρέπει δούμε αν ταιριάζουμε και μετά να αποφασίσουμε να υπάρξουμε κάτω από την ίδια στέγη», ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει αναβολή της συνδιάσκεψης που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Μαΐου, με άλλα στελέχη όμως να προτείνουν μικρή αναβολή προκειμένου, όπως αναφέρουν, να δοθεί ο χρόνος και το περιθώριο στην επιτροπή να αποκτήσει την απαιτούμενη δυναμική.
Το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη συζητηθεί στο παρασκήνιο, μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, κάνει λόγο για τελική κατάληξη του εγχειρήματος έως τις αρχές καλοκαιριού.
Εκτός από τη συμμετοχή των εκπροσώπων κομμάτων βολιδοσκοπήσεις για τη συμμετοχή τους στην επιτροπή αναμένεται να γίνουν και σε πρόσωπα, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία είναι Πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης.


parapolitika

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου