25.3.16

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΓΕΜΑΤΕΣ υπερηφάνεια για όσους αγωνίστηκαν ώστε να είμαστε Ελεύθεροι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ήταν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821 που κορυφώθηκαν με την παρέλαση των σχολικών συγκροτημάτων και συλλόγων μπροστά από τους επισήμους.

Φέτος για πρώτη φορά στην διπλή αυτή γιορτή η Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμό Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε ο Πανηγυρικός της ημέρας.


 Οι λαμπρές εκδηλώσεις με τη συμβολή των σωματείων είχαν ξεκινήσει από την παραμονή με την αναπαράσταση απελευθέρωσης της Αρκαδιάς.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην οδό 25ης Μαρτίου παρουσία των αρχών, του Δήμαρχου Τριφυλίας, αντιδημάρχων, προέδρων Νομικού προσώπου, δημοτικών συμβούλων,

εκπροσώπων της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού σταθμού.
Με παραδοσιακές ενδυμασίες τα σχολεία της πόλης χειροκροτήθηκαν από το κοινό όπως τα 3 Δημοτικά της πόλης με τοπικές ενδυμασίες, το Γυμνάσιο με διμοιρίες μαθητών από όλες τις τάξεις του σχολείου, το Γενικό Λύκειο με παραδοσιακές ενδυμασίες από όλη την χώρα σε άψογο σχηματισμό, το Επαγγελματικό Λύκειο με την ξεχωριστή παρουσία του και ενδυμασία του, ο Ναυταθλητικός όμιλος, ο Δίωνας και φυσικά ο ΜΕΣΚ που μαζί με την Φιλαρμονική της Δ.Ε. Κυπαρισσίας απέσπασαν τον θαυμασμό όλων. 

 kyparissianews.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου