17.3.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Διαμαρτυρία για την απόφαση του Δήμου να γίνει η παρέλαση των σχολείων στην επέτειο της 23ης Μαρτίου με παραδοσιακές ενδυμασίες
 
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης, διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση του Δήμου η οποία απαιτεί οι μαθητές που θα παρελάσουν την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 να φέρουν παραδοσιακή ενδυμασία και ζητά από το Δήμαρχο να ακυρώσει την απόφαση αυτή.
Κάθε σχολείο έχει ήδη καθιερώσει την ενδυμασία παρέλασης των μαθητών του και την οποία οι μαθητές έχουν ήδη αγοράσει από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του τρέχοντος σχολικού έτους.
Δεδομένης της οικονομικής κρίσης, οι γονείς αδυνατούν να επιβαρυνθούν οικονομικά για την αγορά ή ενοικίαση νέας ενδυμασίας και διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση αυτή η οποία αποκλείει αυτομάτως το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών που επιθυμούν να παρελάσουν.
Η απόφαση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα την αποχή των μαθητών από την παρέλαση. Άλλωστε, δεν είναι εμφανή ο λόγος για τον οποίο απαιτείται ομοιομορφία στη συνολική εικόνα της εκδήλωσης, εφόσον, οι μαθητές δε συμμετέχουν στην αναπαράσταση και η παρέλαση των σχολείων γίνεται μετά την αναπαράσταση και τους χορούς των πολιτιστικών συλλόγων χωρίς, μέχρι σήμερα, να έχει δημιουργηθεί ζήτημα αισθητικής της εκδήλωσης για τον εορτασμό της επετείου. 
Υπενθυμίζουμε πως το κόστος μια παραδοσιακής ενδυμασίας είναι πολύ υψηλό και κάθε πολιτιστικός σύλλογος έχει παραδοσιακές στολές, καλής ποιότητας, τις οποίες διαθέτει, κάθε φορά, στα μέλη του, για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις. Τα σχολεία δεν είναι πολιτιστικοί σύλλογοι και έχουν καθιερωμένη ενδυμασία παρελάσεων για την οποία οι γονείς έχουν ήδη επιβαρυνθεί οικονομικά.
Αν ο Δήμος επιθυμεί να πραγματοποιηθεί αυτή η απόφαση θα πρέπει να τη στηρίξει οικονομικά, παρέχοντας δωρεάν τις παραδοσιακές ενδυμασίες σε όλα τα σχολεία και να μην απαιτεί και μάλιστα λίγες μέρες πριν την παρέλαση και νέα οικονομική επιβάρυνση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας
 
Παναγιώτης Κουφαλάκος                            Αθανάσιος Αθανασόπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου