7.2.16

Είναι η εφαρμογή ανόητε!....Guantanamo προσφύγων και διαμελισμός !!!

Οσοι δεν θέλουν να δουν την καταιγίδα αίματος που έρχεται είναι εκτός πραγματικότητας

Αρχικά Guantanamo προσφύγων και στην συνέχεια ο διαμελισμός!

Αυτό είναι το απόρρητο σχέδιο που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως μεταδίδουν οι «Financial Times», ενώ έχουν παρέλθει λίγα 24ωρα μετά το Είναι η εφαρμογή ανόητε!

Η Ελλάδα εξαιτίας των ανικάνων πολιτικών ηγεσιών της και των φαύλων επιλογών ενός λαού που υποκύπτει στους λαικισμούς και την δημαγωγία βρίσκεται λίγο πριν το διαμελισμό. Στο έλεος της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας. Οσοι δεν θέλουν να δουν την καταιγίδα αίματος που έρχεται είναι εκτός πραγματικότητας.
Σε ασφυκτικό κλοιό κινδυνεύει να βρεθεί η Ελλάδα, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο ενίσχυσης των δυνάμεων συνοριοφυλάκων, ενδεχομένως και της αποστολής στρατού, στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, προκειμένου να ανακόψουν της προσφυγικές ροές και ειδικότερα προς τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ των Financial Times.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του έγκυρου ενημερωτικού μέσου, το σχέδιο ενίσχυσης της συνοριοφυλακής στα σκοπιανά σύνορα με την Ελλάδα είναι αρκετά δημοφιλές το τελευταίο διάστημα και συζητείται ως μία λύση τόσο σε επίπεδο Βρυξελλών, όσο και στο Βερολίνο, παρ’ ότι η Αθήνα έχει εκφράσει ανοικτά τις αντιρρήσεις της. Υποστηρίζεται, επίσης, από αρκετές βαλκανικές χώρες.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται Έλληνες και Τούρκοι, αλλά και παράγοντες από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, έχουν θέσει επιτακτικά το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στα σύνορα των Σκοπίων και της Ελλάδας, ώστε να ελεγχθούν ή και να «κλείσουν ερμητικά», όπως αναφέρεται, τα σύνορα της ΕΕ.
Πρωτεργάτης της συγκεκριμένας ιδέας εμφανίζεται να είναι η Σλοβενία, η οποία έθεσε την πρότασή της προς συζήτηση τον προηγούμενο μήνα. Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει αμφισβητηθεί έντονα, παρόλα αυτά προβλέπει την εναντίωση μελών της ΕΕ κατά της Ελλάδας. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα κινδυνεύει να «εγκλωβιστεί» ανάμεσα στα κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα και τις αθρόες ροές των προσφύγων από την Τουρκία, οι οποίοι, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
Εν μέρει, το σχέδιο ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων των Σκοπίων έχει τεθεί μερικώς σε εφαρμογή, καθώς χώρες όπως η Ουγγαρία, η Κροατία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, έχουν στείλει αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό, πραγματοποιώντας κοινές περιπολίες.
Σχέδιο αυστηροποίησης των ελέγχων στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, που θα περιορίσει δραματικά τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς τη Βόρεια Ευρώπη και ουσιαστικά θα θέσει τη χώρα μας εκτός Ζώνης Σένγκεν επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδουν οι «Financial Times».
Σύμφωνα με τους FT, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γερμανία είναι «έτοιμες» να υποστηρίξουν το σχέδιο έμμεσου αποκλεισμού της Ελλάδας, που στην πράξη θα παγιδεύσει επί ελληνικού εδάφους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καθημερινά φτάνουν στα νησιά, αφού δεν θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα προς το βορρά. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ε.Ε. είναι πρόθυμη να βοηθήσει ένα μη μέλος, όπως η ΠΓΔΜ, σε βάρος ενός οικονομικά αδύναμου κράτους-μέλους όπως η Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν οι FT, το φερόμενο σχέδιο «περίφραξης» συζητήθηκε την Τετάρτη σε επίπεδο αντιπροσώπων μετά από επιστολή του έστειλε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίλος Τσέραρ, με την οποία καλούσε τους ευρωπαίους ηγέτες να προσφέρουν «απευθείας βοήθεια», με έμψυχο και μη υλικό, στα Σκόπια.
Πριν λίγες μέρες, η Κομισιόν φέρεται να έστειλε ομάδα πραγματογνωμόνων στην περιοχή ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της βοήθειας που θα έπρεπε να λάβει η ΠΓΔΜ εάν χρειαζόταν να ενταθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ελλάδα.
 Το σχέδιο που περιγράφεται στο δημοσίευμα πρακτικά θα σημαίνει την πραγματοποίηση των χειρότερων φόβων της Αθήνας, δηλαδή ότι η Ευρώπη θα επιδιώξει να μετακυλήσει τις συνέπειες της κρίσης στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προειδοποιήσει η Ελλάδα μπορεί να γίνει «μαύρο κουτί» εγκλωβισμένων ανθρώπων.
Το ενδεχόμενο «περίφραξης» της Ελλάδας έρχεται στο προσκήνιο τη στιγμή που η προσπάθεια περιορισμού των προσφυγικών ροών σε συνεργασία με την Τουρκία, με αντάλλαγμα οικονομική στήριξη προς την Άγκυρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της γμερανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου την Παρασκευή στο Βερολίνο.
Η πολιτική ατμόσφαιρα έχει επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω των εξελίξεων στη Γερμανία, όπου η προσφυγική κρίση έχει φέρει την κ. Μέρκελ αντιμέτωπη με πρωτοφανείς πολιτικές πιέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησής της, αφού η πολιτική «ανοιχτών συνόρων» που έχει ακολουθήσει έφερε 1,1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο στη Γερμανία μόνο το 2015.
Η προσφυγική κρίση λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο καθώς, μολονότι οι αφίξεις συνεχίζονται κατά χιλιάδες, κανένα σχέδιο για την αναχαίτιση των ροών δεν έχει φέρει αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα για διαμοιρασμό 160.000 προσφύγων έχει έως τώρα να επιδείξει τη μετεγκατάσταση μόλις 331 ανθρώπων, ενώ μετά βίας έχουν δημιουργηθεί λίγο περισσότερες από 4.000 θέσεις φιλοξενίας.
Πριν από λίγες μέρες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει δύο μήνες για να βρει λύση στην προσφυγική κρίση και να σώσει το κεκτημένο της ελεύθερης μετακίνησης, ενώ ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε – που έχει την εξάμηνη προεδρία της Ε.Ε. – έδωσε περιθώριο έξι έως οκτώ εβδομάδων προτού καταρρεύσει το σύστημα Σένγκεν.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούκερ έχει διαμηνύσει ότι αν καταρρεύσει η Ζώνη Σένγκεν κινδυνεύει το ευρώ και ολόκληρη η ενιαία αγορά, δηλαδή τα μεγάλα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, μαζί με το κύρος ολόκληρης της Ευρώπης.




ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου