8.2.16

Το πάθημα της Κερατέας δεν έγινε μάθημα

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΥ κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου», το οποίο θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους αστυνομικούς, όσο και ολόκληρη την περιοχή. 
Το πάθημα της Κερατέας δεν έγινε μάθημα, σχολιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), καταγγέλλοντας την «πρόχειρη» και «επικίνδυνη» μετακίνηση διμοιριών στο νησί της Κω.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΥ κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου», το οποίο θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους αστυνομικούς, όσο και ολόκληρη την περιοχή.
«Αντί δημοκρατικού διαλόγου χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία ως κατασταλτική δύναμη χάριν των αδιεξόδων και των σκοπιμοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής στη χώρα μας» τονίζει η Ομοσπονδία και συμπληρώνει:
«Οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στη νησί, χωρίς πλήρη ατομικό εξοπλισμό και δίχως να έχει διασφαλιστεί η προβλεπόμενη διοικητική μέριμνα για την πολυήμερη μετακίνησή τους αυτή. Αποτέλεσμα ήταν από τις πρώτες κιόλας ώρες τέσσερις συνάδελφοί μας να έχουν υποστεί τραυματισμούς σε διάφορα σημεία του σώματός τους από τις επιθέσεις που δέχονται με κυνηγετικά όπλα, δυναμίτες και άλλες εκρηκτικές ύλες που εκτοξεύονται εναντίον τους. Ενώ δέχονται και απειλές στο χώρο διαμονής τους, που όπως μας καταγγέλλεται δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα ασφαλείας.»
Η ΠΟΑΣΥ καθιστά σαφές ότι «ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι ούτε εξιλαστήριο θύμα ούτε σάκος του μποξ», ενώ τονίζει ότι «δικαιούται να είναι δημόσιος λειτουργός που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης των πολιτών».
«Αυτόν τον ρόλο καλούμε την κυβέρνηση όχι απλώς να τον διαφυλάξει αλλά και να τον προαγάγει όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει αντί να τον υπονομεύει θέτοντας διαρκώς σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων μας» καταλήγει η ΠΟΑΣΥ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου