26.2.16

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - «Πάμε από το κακό στο χειρότερο» λένε οι πολίτες και «μαυρίζουν» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ


dimoskopisi exo

Την πλήρη απογοήτευση των πολιτών για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και την μεγάλη ανησυχία για την πορεία της χώρας καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά.
Συγκεκριμένα το 85% των πολιτών δηλώνει ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση, το 63% υποστηρίζει ότι είναι σε χειρότερη θέση σε σχέση με έναν χρόνο πριν, το 78,3% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και το 70,8% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός.
Την ίδια ώρα καταγράφεται η ανησυχία για το μεταναστευτικό και τις εξελίξεις στη Σέγκεν και ο φόβος για επιδείνωση της οικονομίας.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 4,3% της ΝΔ ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 22% έναντι 19% του Αλέξη.
Αναλυτικά στην πρόθεση ΝΔ παίρνει κεφάλι με 23,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 19,4%, Χρυσή Αυγή 5,1%, ΚΚΕ 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,7% , ενώ ποσοστά κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή έχουν το ΠΟΤΑΜΙ με 2,2% και οι ΑΝΕΛ με 2,3%
Μεγάλη είναι η διαφορά της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 3 μονάδες, 22% έναντι 19%

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου