20.2.16

«Ρινγκ» τα Επείγοντα στο Νοσοκομείο Πατρών! Στα χέρια χειρουργός με ορθοπεδικό μπροστά σε πολίτες

Γιατροί μετέτρεψαν σε... ρινγκ τα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας», μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών που κοιτούσαν αποσβολωμένοι τις σκηνές απείρου κάλλους, με τους απίστευτους διαλόγους και τα παραλίγο μαλλιοτραβήγματα!
Ολα έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, την ώρα που επικρατούσε το αδιαχώρητο στη Μονάδα Τακτικών και Επειγόντων Περιστατικών, αφού οι ασθενείς κατέφθαναν για να εξεταστούν -μεταξύ άλλων- και για τη γρίπη που θερίζει. Ξαφνικά ένας χειρουργός πέρασε μέσα στο γραφείο των ορθοπεδικών έναν φίλο του θέλοντας να τον εξετάσει, παρότι δεν ήταν η σειρά του.
Η ουρά έφτανε ως την είσοδο του νοσοκομείου και ο εκνευρισμός ήταν έντονος.
Οταν ο υπεύθυνος εφημερίας διαπίστωσε ότι ένας ασθενής εξεταζόταν κατά προτεραιότητα, άρχισε να φωνάζει εξοργισμένος και επιτέθηκε φραστικά στον υπεύθυνο χειρουργό κατηγορώντας τον ότι άφησε άλλους να περιμένουν για να εξετάσει στα... μουλωχτά τον ασθενή με τον οποίο διατηρεί φιλική σχέση.
«Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό αυτό που κάνεις. Ντροπή σου. Ο κόσμος περιμένει τόσες ώρες έξω για να εξεταστεί κι εσύ τους βάζεις μέσα ύπουλα» έλεγε σε έντονο ύφος ο υπεύθυνος εφημερίας στον χειρουργό.
Διάλογοι
«Θα κάνω ό,τι θέλω και μη φωνάζεις, δεν είναι όπως τα λες!» απάντησε ο χειρουργός. «Να σηκωθείς να φύγεις τώρα, γιατί αλλιώς θα σου κάνω καταγγελία, θα σε αναφέρω» ανταπάντησε εκτός εαυτού ο παθολόγος βάρδιας.
Αναυδοι, οι πολίτες που βρίσκονταν μέσα και έξω από τα Επείγοντα παρακολουθούσαν τον καβγά, ενώ όσοι είχαν δει το... κρυφό πέρασμα του ασθενούς εξαγριώθηκαν ακόμα περισσότερο. Τελικά, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι δύο γιατροί που κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια συνέχισαν κανονικά τη βάρδιά τους.
Εξάλλου, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη μονάδα, η κατάσταση που αντίκριζε κανείς ήταν τραγική, με ασθενείς να κοιμούνται στα ράντσα του διαδρόμου και με αμέτρητες ώρες ορθοστασία για όσους περίμεναν να εξεταστούν και τους συνοδούς τους.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου