6.2.16

Στα ...τέσσερα !!!Δείτε την απίστευτη ομολογία του Αποστόλου στην Βουλή και θα τα χάσετε...

Οι δανειστές μας κυβερνούν και επισήμως! 

Απ' όλα είχε η αντιπαράθεση στην Βουλή στην επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για το Αγροτικό. Τα βέλη των κυρίων Κουτσούμπα και Λεβέντη δέχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Είχε όμως και μια ομολογία εκ μέρους του εκπροσώπου της κυβέρνησης, Βαγγέλη Αποστόλου. 
Ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για τίποτα πριν πουν το τελικό "ναι" οι δανειστές!
«Η μάχη που δίνουμε με τους εταίρους είναι από την φύση της αμυντική, θα υπάρξουν κι άλλες μάχες, τόσο κατά της διαπλοκής, που λυμαίνεται τον χώρο, όσο και υπέρ της ανάπτυξης, που έχει ανάγκη η χώρα», είπε ο υπουργός, όμως -απέναντι στο αίτημα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση και να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό- εξήγησε πως αυτά τα θέματα αφορούν τη γενικότερη πολιτική που τα διαπραγματεύονται και άλλοι υπουργοί με τους δανειστές.
Και εδώ είναι το σημαντικό σημείο της ομιλίας του υπουργού. Είπε: «Περιμένουμε βεβαίως και τις προτάσεις των αγροτών» αλλά διευκρίνησε πως θα ήταν εντελώς άστοχο από την πλευρά του να υπάρξει κάποια δέσμευση. Προσέθεσε, εξάλλου, ότι ο ίδιος έχει προσέλθει σε εξαντλητικό διάλογο μαζί τους για πολλά θέματα και πάντα προς την κατεύθυνση της στήριξής τους, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημα για διάλογο, όμως οι αγρότες το αποφεύγουν. «Αδυνατώ να κατανοήσω τις αντιδράσεις» είπε κατόπιν τούτου ο κ. Αποστόλου. Προανήγγειλε δε ξεχωριστή συνάντηση με τον ομόλογό του Γερμανό, στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, και θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον Γάλλο για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
«Μπλόκο» στον κύριο Αποστόλου «έστησαν» τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση καταλογίζοντας πως «οι υπουργοί είναι μόνο λόγια και να για να χαμογελούν, αλλά το χαμόγελό σας δεν θα κρατήσει για πολύ..» Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «έκτρωμα» και «ταφόπλακα» στον αγροτικό κόσμο ενώ καταλόγισε υποκριτική την πρωθυπουργική πρόσκληση για διάλογο με τους αγρότες λέγοντας «τι τους θέλετε; Για να τους πείτε πότε και που θα τους σφάξετε…» Είναι, είπε «ντροπή να δυσφημείτε και να παρουσιάζετε τους αγρότες ως φοροφυγάδες, μεγαλοτσιφλικάδες και τους νέους με τα μπλοκάκια ως επιτυχημένους με γραβάτες μεγαλοεπαγγελματίες… Τους συκοφαντείτε και τους υβρίζεται για να δημιουργήσετε κλίμα αποσταθεροποίησης και κοινωνικές έριδες…».
Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας μάλιστα απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα και των βουλευτών της συγκυβέρνησης είπε πως «αποδείχθηκαν πολύ στενά τα λεγόμενα Αριστερά όρια του ΣΥΡΙΖΑ στην διαπραγμάτευση… όπως και αποδεικνύονται ψευτοδιλήμματα και ψευδεπίγραφα αυτά περί της δήθεν δικής σας Αριστεράς και της Δεξιάς, της διαφοράς που λέτε ότι έχετε από την δήθεν νεοφιλελεύθερη πιλοτική και της δήθεν δικής σας Αριστερής πολιτικής που ασκείτε …»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, από την πλευρά του μπορεί να πήρε αποστάσεις από το κλείσιμο των δρόμων και τις ακραίες μορφές αντιδράσεων, όμως σημείωσε με έμφαση πως «Οι αγρότες βγήκαν να διαδηλώσουν την μεγάλη τους ευτυχία για την πολιτική σας. Θερίζετε ότι σπείρατε με τον άκρατο λαϊκισμό σας. Ο Πρωθυπουργός ήταν στα μπλόκα ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και του υποσχόταν σεισάχθεια και συντάξεις. Τους εξαπατήσατε προσωπικά…» και σημείωσε «η ΝΔ είναι έτοιμη για διάλογο με τους αγρότες για το ασφαλιστικό και το φορολογικό αλλά σας λέμε ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τα οριζόντια και άδικα μέτρα της Κυβέρνησης όπως και να κατηγορείτε τους πάντες ότι είναι φοροφυγάδες ή κατευθυνόμενοι. Αυτά τα επικοινωνιακά τερτίπια έχουν τελειώσει όλα όσα έρχονται έχουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα». Μάλιστα ο κ. Γιάννης Βρούτσης είπε πως δεν μπορεί να δεχθούμε την κατάργηση του ΟΓΑ που μπορεί να παραμείνει αυτόνομο Ταμείο.
Ως «αντικοινωνική συμπεριφορά» χαρακτήρισε το κλείσιμο των δρόμων ο πρόεδρος της ΕΚΒασίλης Λεβέντης και επέκρινε την κυβερνητική πολιτική λέγοντας πως «οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες τώρα πληρώνουν τη «νύφη» της υπογραφής του κ. Τσίπρα. Επί 5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στους πολίτες ψέματα ότι έχει λύσεις, ότι θα φοβηθεί η Μέρκελ, ότι θα αλλάξει η Ευρώπη και όλα τα αλλά τα παραμύθια, μόνο που αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι τα παραμύθια είναι μόνο για να κοιμίζουν τα παιδιά, η πράξη δεν είναι εύκολη…»
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει» γιατί «δεν πιστεύει ότι οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης θα του κάνουν το χατίρι και ψηφίσουν το νομοσχέδιο και μετά δεν θα μπορούν να πάνε στα χωριά τους…» Και κάλεσε τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της ΝΔ να απομονώσουν τους ακραίως και θερμόαιμους και να προχωρήσουν στο σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης για δούμε άσπρη μέρα…» Μια αναφορά που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ που τον αποκάλεσαν «λαγό» της Κυβέρνησης, για τους απαντήσει ότι «επειδή αυτό το επαναλαμβάνετε συχνά σας θυμίζω ότι εγώ και η ΕΚ δεν συγκυβέρνησα με τον Μητσοτάκη, και κάνεις μπορεί να παίζει τον ρόλο του «λαγός» ακόμα και όταν λέει και προτείνει ανέφικτα και τριτοκοσμικά πράγματα προκειμένου να μην επηρεάζεται και κλονίζεται το υφιστάμενο καθεστώς…»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου