2.2.16

ΒΙΝΤΕΟ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ: Χιλιάδες πιστών στην Καλαμάτα !

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη  παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Υπαπαντή.
Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα   με ανοιξιάτικες
καιρικές συνθήκες  επισκέφτηκαν το μητροπολιτικό ναό της Καλαμάτας, όπου έχει ενθρονιστεί η θαυματουργή εικόνα για να την προσκυνήσουν. 
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία όπου χοροστάτησε  ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, συλλειτουργούντων  των  Μητροπολιτών, Ύδρας Εφραίμ, Παροναξίας Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος και Μεγάρων Κωνσταντίνος.
Αμέσως μετά, στις 11.00, πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης
Το «παρών» έδωσαν επίσης  εκτός του Πρόεδρου της Δημοκρατίας  ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουπλής ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Παν.Κοζομπόλη και Πέτρος  Κωνσταντινέας η Αντιπερειφερειάρχης  Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη  τέως βουλευτές, δήμαρχοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι κλπ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου