19.2.16

ΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Κατεβάζει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις σε Μαύρη θάλασσα – Καύκασο και Κασπία


Putin_Geopolitics_Map_Reuters

Την είδηση ότι μετά την μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας στον Νότιο Τομέα, η Μόσχα προχωρεί στην εγκατάσταση στην περιοχή ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων προφανώς με στόχευση την Τουρκία, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Zaman, επισημαίνοντας τον κυκλωτικό κίνδυνο από την κίνηση αυτή.

Όπως αναφέρεται, ο άξονας Μαύρη Θάλασσα- Καύκασος και Κασπία έχουν αποτελέσει ένα ισχυρό ενιαίο άξονα συγκέντρωσης μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων από τη Ρωσία, γεγονός που δείχνει και την μεγάλη σημασία της Μόσχας στην στρατηγική αξία της περιοχής αλλά και στην άμεση γειτνίαση της με την Τουρκία, σύμφωνα με το nikosxeiladakis.gr.
Ενδεικτικό των προθέσεων της Μόσχας είναι ότι ο υπουργός Άμυνας, Sergey Şıygu, ο οποίος σημειωτέον προέρχεται από τους τουρκόφωνους πληθυσμούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι η συγκέντρωση αυτών των τεράστιων δυνάμεων στην περιοχή σχετίζεται άμεσα με τις εξελίξεις στην Συρία και με την αντιπαράθεση με την Τουρκία.
Σημειωτέον ότι στην πρόσφατη άσκηση που χαρακτηρίστηκε απ τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, πήραν μέρος 8.500 στρατιώτες, 200 πολεμικά αεροσκάφη και πενήντα πολεμικά πλοία.
Η Μόσχα όπως αναφέρεται από τις τουρκικές πηγές, έχει ενεργοποιήσει στο μέγιστο όλες τις αμυντικές γραμμές από την Αμπχαζία στην Μαύρη Θάλασσα, το Νταγκεστάν, στην Κασπία και την Αρμενία στον Καύκασο, που έχει και κοινά σύνορα με την Τουρκία. Μάλιστα έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις αεροπορικές βάσεις στην περιοχή όπου σταθμεύει μεγάλος αριθμός μαχητικών αεροσκαφών έτοιμα προς αεροπορικές επιχειρήσεις.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το περιοδικό της αρμενικής Διασποράς, «Horizon Weekly Asbarez», η αρμενική Διασπορά στηρίζει με όλα τα μέσα την ρωσική κινητικότητα στην περιοχή κατά της Τουρκίας και παράλληλα το Ερεβάν έχει προωθήσει στρατιωτικά τμήματα στα σύνορα με τον θύλακα του αζερμπαιτζανικού Ναχιτσεβάν, που συνορεύει με την Τουρκία και αποτελεί προωθημένο θύλακα των Τούρκων στην περιοχή.
Η Άγκυρα ανησυχεί και με τις εξελίξεις στην Γεωργία όπου μετά την πτώση του αντιρωσικού καθεστώτος Σακασβίλι, η κατάσταση εκεί έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό.
Με όλα αυτά στην Άγκυρα ανησυχούν άλλα τέτοια «ανησυχία» δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου