Σε σίριαλ μετατρέπεται η υπόθεση Σφακιανάκη μετά και την ανάκληση της μετάθεσής του! Απόψε είχαμε νέα διαρροή από Βρυξέλλες σύμφωνα με την οποία: Απομακρύνεται από την σημερινή του θέση και θα γίνει βοηθός επιτελάρχης με εποπτεία -αλλά όχι τον έλεγχο- της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος !
Πρόκειται για κατάσταση αλαλούμ για την μετακίνηση του μέχρι χθες επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. Χθες Τετάρτη ο υποστράτηγος Σφακιανάκης μετακινήθηκε στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. Το μεσημέρι της Πέμπτης, με νέα ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ δημοσιοποιήθηκε η απόφαση να ακυρωθεί η τοποθέτηση του κ. Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η αναδίπλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης που από το πρωί διαβεβαίωνε τους συνομιλητές του στη Βουλή πως η μετακίνηση του υποστρατήγου Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν ακυρώνεται θεωρήθηκε πλήγμα για το Νίκο Τόσκα και πολλοί εκτίμησαν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμη και η αντικατάσταση του υπουργού που πλέον εμφανιζόταν βαρύτατα εκτεθειμένος. Κι αυτό διότι μέσα σε λίγες ώρες και κυρίως κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης και τη θύελλα διαμαρτυριών ο κ. Τόσκας υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη που θεωρήθηκε σαν υποβάθμιση του καταξιωμένου αστυνομικού.

«Ας πρόσεχε» σχολίαζε μάλιστα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν ο κ. Τόσκας είναι τόσο εκτεθειμένος ώστε θα πρέπει να αναμένεται και παραίτησή του από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Το απόγευμα είχαμε νέες εξελίξεις. Με νέα διαρροή από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του, το Μέγαρο Μαξιμου προανήγγειλε και νέα... αναδίπλωση στην υπόθεση Σφακιανάκη. «Η απόφαση για τη μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ισχύει» ανέφερα κυβερνητικές πηγές. «Απλώς, από την στιγμή που ο κ.Σφακιανάκης προσέφυγε στο υπηρεσιακό συμβούλιο εναντίον της απόφασης να μετατεθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση μετάθεσής του» συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Οι παρασκηνιακές επαφές και οι άτυπες διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης, των συνεργατών του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, των ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ και της πλευράς του κ. Σφακιανάκη συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα με σκοπό να βρεθεί λύση και να ρθεί το αδιέξοδο αλλά και η απίστευτη εικόνα που αποκαλύπτει το απόλυτο... αλαλούμ για την μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.