12.2.16

Ο Καθηγητής Αλκιβιάδης Κωστάκης Στο Μανιατάκειον Ίδρυμα

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ο Καθηγητής Αλκιβιάδης Ι. Κωστάκης επισκέφθηκε το Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Αθήνα. Σκοπός της επισκέψεως ήταν να δωρίσει στον Δημήτρη και την Ελένη Μανιατάκη, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, τόμο που εξέδωσε προς τιμήν του το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο τόμος συμπεριλαμβάνει επιστημονικές μελέτες και εργασίες εκλεκτής ποιότητας των δασκάλων, συναδέλφων, συνεργατών, επιστημόνων, μαθητών και ασθενών.Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο που εισάγει τον μελετητή στον κόσμο της ιατρικής επιστήμης.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 20 Ιανουαρίου του 2015 πραγματοποιήθηκε τελετή επίδοσης του εν λόγω τόμου στον ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου, στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Καθηγητής Αλκιβιάδης Κωστάκης εκτός από την μεγίστη προσφορά του στην ιατρική, διετέλεσε πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. πολλών μεγάλων οργανισμών (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Λαϊκό Νοσοκομείο, ΔΟΑΤΑΠ κ.α.), έχει συγγράψει πολλά βιβλία και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος ως αυθεντία στις μεταμοσχεύσεις νεφρών.
Ευχόμαστε οι νέοι επιστήμονες να παραδειγματίζονται από τον Καθηγητή Αλκιβιάδη Ι. Κωστάκη, τόσο για την επιστημονική κατάρτιση, την έρευνα και την αφοσίωση στο έργο του, όσο και για το ήθος του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου