8.2.16

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ Ο ΠΑΟΚ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Του:  Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου
Real fm-pamasports.gr

-Άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε στο ντέρμπι γοήτρου του «Καραϊσκάκης»  Με βάσει την εικόνα των δυο ομάδων γινόταν λόγος για άνετη νίκη των γηπεδούχων με ευρύ σκορ. Αυτά στις εκτιμήσεις ,στις υποθέσεις, στις θεωρίες. Μέσα στο γήπεδο εμφανίστηκε ένας Ολυμπιακός που στα πρώτα 20΄ έδειξε διάθεση να καθαρίσει το παιχνίδι. Όπως σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια η δεξιά πτέρυγα των γηπεδούχων λειτούργησε άψογα και προηγήθηκε με την συνεργασία Ελαμπντελαουί –Πάρντο με τον Νορβηγό να σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισορρόπησε το παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι στο περισσότερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου έπαιζε στο μισό γήπεδο κατάφερε να φέρει το ματς στο χώρο του κέντρου και να μπλοκάρει τις οργανωμένες προσπάθειες των «Ερυθρόλευκων» Σε αυτό είχε βοήθειες και από τον κακό Μιλιβόγιεβιτς. Παρά το γεγονός ότι ο Κλάους Αθανασιάδης σκιά του εαυτού του δεν ακούμπησε την μπάλα. Παρά το γεγονός ότι ο Μπερμπάτοφ δεν είναι η δουλειά του και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του δεκαριού, με κορυφαίο τον Τζιώλη και τρεχαντήρια τον Τσίμιροτ και τον Πέλκα, αλλά και μισή ομάδα μόνο του τον νεοαποκτηθέντα κεντρικό αμυντικό Χατζηισαϊα ,ο ΠΑΟΚ σταδιακά εκμεταλλευόμενος τον μέτριο Ολυμπιακό εξελίχτηκε στην διάρκεια του ματς ως… ρυθμιστής. Σε μέτρια απόδοση και οι πτέρυγες των Πειραιωτών με υποτονικούς τους Ντουρμάζ και Πάρντο ,και σε μέτρια ημέρα η πηγή της ενέργειας ο Κώστας Φορτούνης .Με μπλοκαρισμένο σαν να μην υπήρχε μέσα στο γήπεδο τον Ιντέγιε από τον Χατζηισαία, ο Ολυμπιακός μέσο-επιθετικα ήταν μακριά από τον γνωστό φετινό αγωνιστικό του εαυτό. Η κ’οκινη κάρτα του Τζαβέλα στο (66’) δεν άφησε τους γηπεδούχους να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροπλία γιατί στο (70΄) έμειναν και αυτοί με δέκα μετά την αποβολή του Ζντιέλαρ.
Όσο για τις φάσεις με τις αγκωνιές ;Θα πρέπει να απασχολήσει και την ΟΥΕΦΑ να πάρει απόφαση για να εφοδιάσει τους διαιτητές με κάμερες και ριπλέι, για τις στιγμές που παίζουν κάτς η παλεύουν ελληνορωμαϊκή . Όσο και ένα ζευγάρι καλά γυαλιά στους βοηθούς τύπου Τουμπακάρη.
Κατά τα άλλα;
Και οι δύο προπονητές έμειναν… ευχαριστημένοι.
Ο μεν Σίλβα έκρυψε τον εκνευρισμό που έδειχνε στο Πάγκο ποντάροντας ότι οι παίκτες του θα συνέρθουν εν όψει Άντερλεχτ και ΑΕΚ ,και ο δε Τούντορ γιατί πήρε… αναβολή να τα μαζέψει από την Θεσσαλονίκη.
Ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη και το τρίποντο και ας μην ικανοποίησε τον κόσμο του, και ο ΠΑΟΚ έμεινε με τις εντυπώσεις της προσπάθειας και εκμεταλλευόμενος την μετριότητα του Ολυμπιακού έφυγε από το «Καραϊσκάκης» χωρίς να διασυρθεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου