18.2.16

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Υπό έλεγχο τέθηκε τελικά η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην τοπική κοινότητα Σελλάς στην ορεινή Τριφυλία, ύστερα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πύρινη λαίλαπα, που απείλησε να κάψει το χωριό και έφθασε μέχρι το κοιμητήριο. Ευτυχώς σύμφωνα με το Πρόεδρο του ομίλου Τριπυλιωτών κ. Τάκη Αδαμόπουλο, δεν κινδύνεψε τελικά το Πάρκο του Αρκαδικού ποταμού καθώς τα μέλη του συλλόγου είχαν κάνει εργασίες συντήρησης και η μεγάλη εστία της φωτιάς ήταν σε σχετικά μεγάλη απόσταση
«Μάλιστα χρειάστηκε να γίνει προληπτική εκκένωση του χωριού για λίγες ώρες. Ξημερώνοντας, η κατάσταση ήταν καλύτερη, οι άνθρωποι επέστρεψαν στα σπίτια τους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξουδετερώνουν τις μικροεστίες. Την κατάσβεση, όμως, δυσχεραίνουν ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή, γεγονός που εμπόδισε και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να συνεχίσουν τις ρίψεις νερού σήμερα το πρωί» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπύραρχος της Π.Υ. Μεσσηνίας Δημήτριος Γεωργανάς
ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
Στην περιοχή επιχείρησαν συνολικά 20 πυροσβεστικά οχήματα με 70 περίπου άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα οκτώ ανδρών. Η φωτιά έως τώρα έχει κάψει 800 περίπου στρέμματα θαμνώδους δασικής έκτασης και λίγα μεγάλα δένδρα (πουρνάρια, πεύκα κι έλατα). Σύμφωνα με τον κ. Γεωργανά, «η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία και σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο». Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας:
Υπό έλεγχο η φωτιά στην κοινότητα Σελλά του Δήμου Τριφυλίας, επιστροφή των κατοίκων στις οικίες τους. Ευχαριστώ το Σώμα της Πυροσβεστικής για την υπεράνθρωπη προσπάθεια ως και την Ελληνική Αστυνομία. Η προσπάθεια συνεχίζεται..."
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες 
Ερωτηματικά διατυπώνονται για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή Άνυδρο στο κοινοτικό διαμέρισμα Σελλά του Δήμου Τριφυλίας στην Μεσσηνία, καίγοντας εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση. Με το πρώτο φώς της ημέρας, σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν από αέρος δύο αεροσκάφη και επίγεια δυνάμεις με 50 άνδρες της Πυροσβεστικής και 19 οχήματα, δύο οχήματα του Δήμου και ένα σκαπτικό μηχάνημα.
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου