7.2.16

ΣΕ ...ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ !!! «Πόλεμος» Ηλείων βουλευτών για τον (Μεσσηνιακό ) ναό του Επικούριου Απόλλωνα

 Ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ !!!
Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Οιχαλίας.
Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα και των δύο βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη με «φόντο» τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα.
Μετά  από δημοσίευμα της εφ.«Πατρίς της Δευτέρας» (1.2.2015), ο κ. Τζαβάρας καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι εξέφραζε ήδη από το καλοκαίρι του 2015 την ανησυχία του «για τον σοβαρό κίνδυνο να μην προλάβει να ολοκληρωθεί πριν από τον Δεκέμβρη του 2015, όταν και θα έκλεινε το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του ΕΣΠΑ 2007-2013. Χρειάστηκαν μάλιστα οι παρεμβάσεις και οι Ερωτήσεις μου, προκειμένου οι υπηρεσίες του Υπουργείου να ολοκληρώσουν την διαδικασία της κατακύρωσης του διαγωνισμού τον Ιούλιο του 2015, με καθυστέρηση 6 ολόκληρων μηνών» και προσθέτει πως «είναι γνωστή στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ήδη από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 η απένταξη, όταν η Ειδική Υπηρεσία Τουρισμού και Πολιτισμού του Υπουργείου εισηγούνταν τη μη σύναψη της σύμβασης, λόγω έλλειψης του απαραίτητου χρόνου για την ολοκλήρωση του έργου. Μια εισήγηση που διαμορφώθηκε σε υπουργική απόφαση – ταφόπλακα για το έργο ένα μήνα αργότερα, στις 6 Νοεμβρίου (ΑΔΑ: 7ΔΖΣ4653Π4-85Ι)».
Η σφοδρή απάντηση της Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη σήκωσε το «γάντι» και απάντησε αρχικά  στον κ.Τζαβάρα ότι λύθηκε το πρόβλημα με την πρόσληψη μόνιμου υπαλλήλου με ξεμπλοκάρισμα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2011 για τη φύλαξη του ναού, αφήνοντας αιχμές για αδράνεια του Ηλείου βουλευτή της ΝΔ την περίοδο που ήταν ο ίδιος υπουργού Πολιτισμού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου