8.2.16

ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΑΝΤΕΙΣ- Ο σκανδαλιάρης Πίθηκος θα φέρει 12 μήνες αναταράξεων


Ο σκανδαλιάρης Πίθηκος θα φέρει 12 μήνες αναταράξεων

Ο πλανήτης θα βιώσει επί δώδεκα μήνες πολλαπλές πολιτικές και οικονομικές αναταραχές: αιτία, ο σκανδαλιάρης και απρόβλεπτος πίθηκος του νέου κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου, αν πιστεύει κανείς στις προβλέψεις των δασκάλων του φενγκ σούι στο Χονγκ Κονγκ. Η χρονιά που αρχίζει από σήμερα θα είναι ακόμη και εμπρηστική, καθώς ο πίθηκος συνδέεται για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια με τη φωτιά, λένε αυτοί οι σεβαστοί ειδήμονες που βλέπουν, ωστόσο, ευκαιρίες για τους λάτρεις της καινοτομίας, άνδρες και γυναίκες.
Ο πίθηκος συνδέεται κατά παράδοση με το μεταλλικό στοιχείο, συνώνυμο της σκληρότητας, ενώ η φωτιά αντιπροσωπεύει τον ήλιο, εξηγεί ο Αλιον Γέο, φημισμένος μετρ του φενγκ σούι στην πρώην βρετανική αποικία.
"Οταν δύο στοιχεία (πίθηκος και φωτιά) συνδέονται, έχουμε μια θερμοκρασία εξαιρετικά υψηλή. Πρέπει να αναμένουμε πολλές διαφωνίες, αρρώστια...", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Μπορούμε ακόμη να παραβάλουμε το μέταλλο με τους πυραύλους, τις σφαίρες και τις οβίδες.
Η τέχνη του φενγκ σούι --που σημαίνει άνεμος και νερό-- έχει μεγάλη επιρροή σε χώρες της Ασίας. Οι κάτοικοι ακολουθούν τις αρχές της για να τακτοποιούν το σπίτι ή το γραφείο τους και να παίρνουν αποφάσεις, ελπίζοντας να μεγιστοποιήσουν την ευημερία, την τύχη και την περιουσία τους. Η τέχνη αυτή βασίζεται σε μια παλιά φιλοσοφία που θεωρεί ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι το προϊόν μιας λεπτής ισορροπίας μεταξύ των πέντε στοιχείων που σχηματίζουν το συμπάν: το μέταλλο, το ξύλο, το νερό, η φωτιά και το χώμα.
Για την Τιερί Τσόου, που ασκεί την μαντική στο Χονγκ Κονγκ, οι επερχόμενες εξελίξεις μπορεί να είναι δραματικές εξαιτίας αυτού του "πιθήκου της φωτιάς". "Η φωτιά είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Όταν η φωτιά είναι πάνω στον πίθηκο, αιωρείται παντού, είναι απρόβλεπτη. Πολλά πράγματα θα είναι αναπάντεχα".
Ο τελευταίος "Πίθηκος της Φωτιάς", το 1956, είχε συμπέσει με τη κρίση του Σουέζ, που θεωρήθηκε από τους ιστορικούς ως η αναγγελία του τέλους της βρετανικής αυτοκρατορίας.
Ωστόσο, αν ο πίθηκος κινδυνεύει να φέρει αστάθεια, μπορεί επίσης να προαναγγέλλει μεγάλες καινοτομίες, εκτιμά η Τιερί Τσόου. Η τεχνολογία ανήκει όντως στο στοιχείο της "φωτιάς". "Μπορεί να υπάρξει μείζονος σημασίας πρόοδος στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, των τεχνολογιών που συνδέονται με τη φωτιά ή στο Διαδίκτυο", προσθέτει.
Χρήματα θα χαθούν
Το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο εξελίσσεται σε έναν κύκλο 12 ετών και αποδίδει σε κάθε χρόνο ένα ζώο.
Ο πίθηκος διαδέχεται συνεπώς τον τράγο και προηγείται του κόκορα, σε αυτόν τον κύκλο που αφορά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη ή ακόμη το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη όπου ζει μεγάλη σινο-ταϊλανδική μειονότητα.
Στο ετήσιο και λίγο ειρωνικό "φενγκ σούι" βαρόμετρό της, η CLSA, μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρίες της Ασίας, προβλέπει ευμετάβλητη χρονιά για τις χρηματαγορές. "Θα υπάρξουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Ο πίθηκος είναι ον πονηρό και απρόβλεπτο", δηλώνει η Τσέρι Μα, της ομάδας φενγκ σούι της εταιρίας. "Θα υπάρξουν μεταβολές, που σημαίνει ευκαιρίες για εκείνους που θα ξέρουν πώς να τις εκμεταλλευτούν".
Η χρονιά του Τράγου, ζώου ωστόσο γνωστού για την ηρεμία του, είδε να σείονται οι χρηματαγορές, να επικρατεί μεγάλη αναταραχή λόγω των φόβων για δύσπνοια της δεύτερης οικονομίας παγκοσμίως.
Οι επενδυτές έχουν προειδοποιηθεί: Φεβρουάριος και Αύγουστος θα είναι οι πιο δύσκολοι καθώς έρχονται σε σύγκρουση με την θεά προστάτη της χρονιάς, τη Τάι Σούι, σύμφωνα με τον παραδοσιακό κινεζικό κύκλο των 60 ετών, εξηγεί ο Αλιον Υο. "Θα υπάρξει μεταφορά του πλούτου. Χρήματα θα χαθούν".
Οι γυναίκες περνούν στο προσκήνιο
Δεν θα είναι όλοι χαμένοι: οι γυναίκες αναμένεται να τα καταφέρουν, καθώς ανήκουν στο στοιχείο της φωτιάς.
Η Τιερί Τσόου αναφέρει χαρακτηριστικά την επιτυχία της νέας προέδρου της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-ουέν, η οποία θα αναλάβει τα ηνία της χώρας της τον Μάιο και θα γίνει η πρώτη γυναίκα αρχηγός του νησιωτικού κράτους. Σημαντική λεπτομέρεια: η νέα πρόεδρος γεννήθηκε το 1956, άλλη χρονιά του Πιθήκου της Φωτιάς.
"Οι γυναίκες είναι συμβατές με τη φωτιά. Θα αντλήσουν δύναμη από αυτή. Θα μπορούν να περάσουν στο προσκήνιο, να προωθηθούν".
Αυτή η χρονιά μπορεί επίσης να είναι δύσκολη για τον Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιο για το Ρεπουμπλικανικό Χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται από τους επικριτές του για σεξισμό. Απέναντι του στέκεται μια γυναίκα, η Χίλαρι Κλίντον, η οποία διεκδικεί το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
"Για τις ΗΠΑ, η πρόβλεψη είναι ότι η σελήνη θα καταβροχθίσει τον ήλιο. Ο ήλιος αντιπροσωπεύει τους άνδρες και η σελήνη τις γυναίκες", εκτιμά ο Γέο. "Μια σελήνη που τρώει έναν ήλιο, σημαίνει ότι η γυναίκα θα επικρατήσει και θα κερδίσει".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου