28.1.16

Δεν κοιμάσαι πια τα βράδια λόγω… του Facebook!

Εάν νόμιζες πως το να πατήσεις κλικ σ’ εκείνο το βιντεάκι που έχεις βάλει όλη μέρα στο μάτι στο Facebook είναι ασφαλές, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh θα σε διαψεύσουν.

Τι λέει η έρευνά τους;

Οι ενήλικες που ξοδεύουν πολύ χρόνο στα social media κατά τη διάρκεια της ημέρας ή τα τσεκάρουν συχνά κατά την διάρκεια της εβδομάδας, είναι πολύ πιθανό να υποφέρουν από διαταραχές στον ύπνο τους.
Αυτό είναι ένα από τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία ότι τα social media μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο σου. Η έρευνα εξετάζει αποκλειστικά την σύνδεση μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ύπνου των ενηλίκων νεαρής ηλικίας, που είναι η πρώτη γενιά που μεγαλώνει με τα social media.
Οι συμμετέχοντες στην μελέτη δαπανούσαν περίπου 61 ώρες την εβδομάδα στο Facebook κι άλλα social media και το 31% αυτών παρουσίασαν διαταραχές στον ύπνο τους.
Οι 1.788 ενήλικες που πήραν μέρος στην έρευνα ήταν από 19 έως 32 ετών.

Στην ουσία, λένε οι ερευνητές, πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο που έχει όμως ένα απίστευτα αρνητικό αποτέλεσμα στον ύπνο σου: Εάν έχεις αϋπνίες, ξενυχτάς στα social media και αυτό στην συνέχεια δημιουργεί με τη σειρά του διαταραχές στον ύπνο σου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου