21.1.16

Μπλόκα ΟΡΓΗΣ στην Ηλεία - Διπλό μέτωπο στην Πατρών - Πύργου !

Ούτε το κρύο αλλά ούτε και η βροχή στάθηκαν εμπόδιο στην κάθοδο των Ηλείων αγροτών στους δρόμους, την έναρξη των κινητοποιήσεων πανελλαδικά, στο μέτωπο αντίδρασης για τα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης που αφορούν κυρίως το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 

Από χθες το πρωί τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους και στάθμευσαν εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στο Κουρτέσι και τη Μαραθιά. Έως αργά το απόγευμα η προσέλευση των αγροτών με τα τρακτέρ τους συνεχιζόταν και το τέλος της ημέρας βρήκε δεκάδες τρακτέρ στους δρόμους. Τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και όσοι δεν παρατάξουν τα τρακτέρ τους θα έχουν φυσική παρουσία στα μπλόκα.
Στην χθεσινή προσυγκέντρωση των τρακτέρ οι αγρότες της Ηλείας φανέρωσαν τις προθέσεις τους, αν χρειαστεί να φτάσουν και στη σύγκρουση προκειμένου να βγουν κερδισμένοι στις διεκδικήσεις τους. Όμως δηλώνουν πως δεν θέλουν να συγκρουστούν με την υπόλοιπη κοινωνία, που ούτως ή άλλως βρίσκεται στην ίδια κατάσταση και στην ίδια αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ ο αποκλεισμός των οδών είναι κάτι που δεν θέλουν για την ώρα να χρησιμοποιήσουν ως όπλο στην μάχη με την Κυβέρνηση, ωστόσο βρίσκεται πάντα στην «φαρέτρα» τους…

Οι Ηλείοι αγρότες έχουν ξεκαθαρίσει από τις προσυγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν πως ακολουθούν τη γραμμή των κινητοποιήσεων που χαράσσει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο. Από την άλλη δηλώνουν πως στόχος των κινητοποιήσεών τους είναι να πάρει η Κυβέρνηση ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης για τα σκληρά μέτρα που αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό, χωρίς να αποκλείουν,  πως η στάση τους δεν θα σκληρύνει, αν δουν πως η Κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της.
«Σίγουρα ο καιρός δεν βοηθά, όμως βλέπετε πως έχουν έρθει και συνεχίζουν να έρχονται. Όπως σε όλη την Ελλάδα οι συνάδελφοι μας, έτσι και εμείς εδώ θα δώσουμε παλμό στις κινητοποιήσεις δυναμικά, γιατί πλέον δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για εμάς. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να μην περάσουν τα μέτρα αυτά της Κυβέρνησης. Αν περάσουν, έχουμε τελειώσει και έχουμε φύγει από τα χωράφια μας. Να φύγουν αυτοί που θέλουν να τα φέρουν και όχι εμείς.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση είναι απούσα, αλλά και οι βουλευτές του νομού είναι απόντες και είναι ανεπιθύμητοι στην Ηλεία» είπε ο Ανδρέας Σπατιώτης, εκπρόσωπος των αγροτών της Βουπρασίας, που απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες που ακόμα δεν έχουν πάρει το δρόμο για τα μπλόκα στην Ηλεία. Παράλληλα επισήμανε πως οι Ηλείοι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς και οι μελισσοκόμοι βρίσκονται στην ίδια γραμμή κινητοποιήσεων, ενώ ευχαρίστησε και τους άλλους φορείς του τόπου που με την προχθεσινή τους παρουσία στη σύσκεψη του Πύργου, εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους, στον αγώνα των αγροτών.
Ο πρόεδρος των αγελαδοτρόφων της Ηλείας, Διονύσης Μαρίνος, από την πλευρά του δήλωσε πως οι καταστάσεις τους οδηγούν στους δρόμους. «Η κυβέρνηση θέλει να μας παρουσιάσει ξαφνικά ως τους προνομιούχους της Ελλάδας. Αν είμαστε εμείς που η δραστηριότητά μας έχει να κάνει με καιρικά φαινόμενα, με τιμές προϊόντων και φταίμε εμείς για όλα και πρέπει να πληρώσουμε και να μην έχουμε τα βασικά για την επιβίωση.

Ένας αγρότης ή κτηνοτρόφος αν βγάλει 20.000 ευρώ πρέπει να δώσει 15.000 ευρώ σε φόρους και εισφορές. Μπορεί με 5.000 ευρώ μπορεί να επιβιώσει μια οικογένεια; Δεν ήρθαμε να κλείσουμε τους δρόμους αλλά να πιέσουμε να πάρουμε απαντήσεις από την Κυβέρνηση, αν και την επόμενη ημέρα μας δίνουν τη δυνατότητα να παράγουμε. Αν δεν θέλουν να παράγουμε να μας το πουν ξεκάθαρα να καθορίσουμε τη στάση μας».

Τέλος ο Γιάννης Αρβανιτάκης, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Ηλείας δήλωσε πως «το φορολογικό και το ασφαλιστικό οδηγούν στην πλήρη αποδόμηση του επαγγέλματός μας. Είμαστε ένα κομμάτι από τον παραγωγικό ιστό της χώρας και μαζί με εμάς χάνεται μια μερίδα επαγγελματιών που κινείται γύρω από εμάς. Καλούμε όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Είμαστε ταυτισμένοι με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο. Όσοι δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα τους περιμένουμε τις επόμενες ημέρες. Είμαστε όλοι ενωμένοι για να παλέψουμε για τα αιτήματά μας».


ilialive.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου