15.1.16

ΘΛΙΨΗ: Πρώην πασίγνωστη επιχειρηματίας μαζεύει αποφάγια της λαϊκής για να επιβιώσει...

Δεν είναι λίγες οι φορές που περπατώντας στο δρόμο, συναντάμε συνανθρώπους μας να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο, να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια, ακόμα και να επαιτούν.

 Στη συντριπτική τους πλειονότητα μάλιστα, είναι άνθρωποι που κάποτε δούλευαν και ζούσαν αξιοπρεπώς. Σήμερα όμως, ένεκα της κρίσης, βρίσκονται στο δρόμο.

Μια εξ αυτών είναι και μια γυναίκα που είχε κατάστημα ρούχων στην Πάτρα. Η οικονομική κρίση, όμως, την κατέστρεψε και η ίδια εθεάθη να μαζεύει φρούτα από τον δρόμο. Η εξομολόγησή της στο patrastimes.gr σοκάρει…

Στη λαϊκή στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, δύο γυναίκες μάζευαν από το δρόμο πεταμένα πορτοκάλια και λεμόνια, τα οποία δεν δόθηκαν προς πώληση λόγω κακής ποιότητας. Οι δύο γυναίκες περίμεναν καρτερικά να τελειώσει η λαϊκή και να ξεκινήσουν οι πωλητές να «σηκώνουν» τους πάγκους τους και να πετούν τα «χτυπημένα» προϊόντα που δεν αγοράστηκαν. Την ώρα εκείνη λοιπόν, έσκυψαν στο δρόμο και άρχισαν να μαζεύουν τα πορτοκάλια και τα λιγοστά λεμόνια.
Η θέα τους μόνο θλίψη προκαλούσε. Η μία έλυσε τη σιωπή της: «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό στη ζωή μου, να μαζεύω φρούτα από το δρόμο. Είχαμε μεγάλο κατάστημα με ήδη ρουχισμού, για πολλά χρόνια. Βγάζαμε καλά λεφτά και ζούσαμε μια άνετη ζωή. Δυστυχώς όμως η οικονομική κρίση απέφερε δεινά για εμάς», λέει η κ. Μαρία.

«Κλείσαμε το μαγαζί που είχαμε με τον σύζυγό μου, αφού πολλές μέρες δεν έμπαιναν ούτε 5 ευρώ στο ταμείο συνολικά. Τα δάνεια έτρεχαν ώσπου μας έπνιξαν τα χρέη. Τώρα δεν έχουμε ούτε τα προς το ζην Τι να κάνω; Θα πάρω πορτοκάλια και από το δρόμο», συμπληρώνει δακρυσμένη η συμπολίτισσά μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου