15.1.16

Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τα πυρηνελαιουργεία ο δήμαρχος Καλαμάτας

Με έγγραφό του προς την Εισαγγελία Καλαμάτας και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν.Νίκας ζητεί, εκ νέου, την παρέμβασή τους στο θέμα της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από ατμούς και οσμές πυρηνελαιουργείων στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.

Το έγγραφο έχει ως εξής:

«Την 4η Μαρτίου 2015, σε εκτέλεση της 90ής /2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, κατετέθη από το Δήμαρχο Καλαμάτας, ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, μήνυση – αναφορά κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας ιδίως για τις πράξεις της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, προερχόμενη μάλλον από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων.
Την 10η Μαρτίου 2015 απεστάλη το με αρ. πρωτ. 9961 έγγραφο, αναφορικά με τις σοβαρότατες επιπτώσεις της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην υγεία των κατοίκων αλλά στη λειτουργία της πόλης.
Δυστυχώς, τις ημέρες αυτές, γινόμαστε αποδέκτες εκ νέου παραπόνων των δημοτών μας, από την πόλη της Καλαμάτας αλλά και από τις Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Καλαμάτας, Αρφαρών, Θουρίας και Άριος, σχετικά με τις επιβαρυντικές για την υγεία τους και για τις δραστηριότητές τους επικρατούσες συνθήκες.
Οι επιπτώσεις είναι δυσμενείς, αφενός στις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων και των επισκεπτών, ιδιαιτέρως όσον αφορά ανθρώπους με προβλήματα υγείας (αναπνευστικά κ.ά.) και αφετέρου στην τουριστική δραστηριότητα λόγω της αφόρητης δυσοσμίας και του νέφους.
Επανερχόμεθα, λοιπόν, και παρακαλούμε εκ νέου για τις, κατά αρμοδιότητα, δικές σας ενέργειες».  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου