Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, υπόθεση κλοπής ελαιοκάρπου από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας ενός 80χρονου σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας.
Για την κλοπή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου Λασιθιώτη, ο οποίος συνελήφθη και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Για την κατηγορία αυτή συνελήφθη κι ένας 60χρονος
Όπως έγινε γνωστό, κατά το χρονικό διάστημα από τις 3 έως τις 8 Ιανουαρίου, άγνωστοι δράστες μετέβησαν στο αγροτεμάχιο του 80χρονου και προχώρησαν στη συγκομιδή ελαιόκαρπου από 90 ελαιόδεντρα , συγκεντρώνοντας περίπου 60 σακιά.
Από την αστυνομική έρευνα  και προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ο 42χρονος.
Από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε  έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησία του 60χρονου, για το οποίο στερείτο την απαιτούμενη άδεια από την Αρμόδια αρχή, ξιφίδιο, 11 κροτίδες.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.