Θεωρούμε ότι η Γαλλία είναι το πιο ερωτικό έθνος του πλανήτη, ωστόσο η νέα παγκόσμια έρευνα της Durex, έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω (κυριολεκτικά) εξοστρακίζοντάς την, από τη λίστα με τις πιο ικανοποιημένες σεξουαλικά χώρες στον κόσμο.
Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Durex που έγινε μεταξύ 26.000 ανθρώπων, ηλικίας 16 ετών και άνω, σε 26 χώρες, μόνο το 44% των ανθρώπων είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή.
Στον απόηχο αυτών των αποτελεσμάτων, συντάχθηκε ένας κατάλογος με τις12 πιο ικανοποιημένες σεξουαλικά χώρες, με την Ελβετία, την Ισπανία και την Ιταλία στην κορυφή της λίστας και την Ελλάδα στην περίοπτη 5η θέση.

Η λίστα (σε αντίστροφη μέτρηση)
12. Κίνα
11. Γερμανία
10. Νιγηρία
9. Αυστραλία
8. Ινδία
7. Μεξικό
6. Ολλανδία
5. Ελλάδα
4. Βραζιλία
3. Ιταλία
2. Ισπανία
1. Ελβετία

Σύμφωνα με την Durex, η ικανοποίηση μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε, καθώς κάνουμε σεξ λιγότερο συχνά και έχουμε λιγότερες νέες σχέσεις.
Αν οι άνθρωποι είναι σε καλή ψυχική και σωματική υγεία, απαλλαγμένοι από άγχος και σεξουαλική δυσλειτουργία και κάνουν συχνά σεξ και ερωτικά παιχνίδια, τότε είναι πιο πιθανό να είναι ικανοποιημένοι.
Όπως αναφέρει η Durex: «Η επίτευξη του οργασμού είναι μια βασική κινητήρια δύναμη της σεξουαλικής ικανοποίησης. Μόλις 48% των ανθρώπων από μας είπαν ότι φτάνουν σε οργασμό. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνδρες που φτάνουν σε οργασμό είναι διπλάσιοι από τις γυναίκες».

womantoc.gr