«Είναι μια πολύ παράξενη εποχή. Σκοτεινή εποχή. Πολύ κοντά στο Μεσαίωνα» λέει η βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα για να ενημερωθεί για την προσφυγική κρίση.

Η 78χρονη ηθοποιός, γνωστή για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση, πέρασε την χθεσινή ημέρα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.

«Προσπάθησα να έρθω σε επαφή με όσους μπορούσα - ιδίως με τα παιδιά που έφτασαν μόνα, δίχως κανέναν συγγενή. Ήταν χαρά και τιμή μου. Μια γυναίκα από το Αφγανιστάν με πλησίασε κρατώντας αγκαλιά το μωρό της. Είναι μια πολύ παράξενη εποχή. Σκοτεινή εποχή. Πολύ κοντά στον Μεσαίωνα, φοβάμαι. Και το ζήτημα της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την Ευρώπη του σήμερα, παραμένει κρίσιμο εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά να σας πω την αλήθεια, περισσότερο σκέφτομαι την Ουγγαρία αυτές τις ημέρες» λέει σε συνέντευξη της στα Νέα.

«Είναι λίγα αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε σήμερα. Είναι σημαντικό όμως να συνεχίσουμε την προσπάθεια ακόμα και με μία δήλωση, μία επιστολή, μία χείρα βοηθείας» προσθέτει.

Την ηθοποιό συνόδευσαν στον Ελαιώνα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, η ηθοποιός Μιμή Ντενίση και ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, Μάρτιν Σέρμαν.