Σε ψυχιατρικές εξετάσεις θα υποβληθεί ένας 16χρονος στη Σουηδία που μαχαίρωσε έναν γκέι άνδρα σκοτώνοντας τον  και στη συνέχεια τύλιξε ένα φίδι γύρω από το λαιμό του. Το θύμα βρέθηκε επίσης με ένα πουκάμισο δεμένο γύρω από τους καρπούς και το λαιμό του.
Το έγκλημα έγινε τον Ιούνιο και η υπόθεση εκδικάζεται τώρα.

Το δικαστήριο που συνεδριάζει για την υπόθεση αποφάσισε να σταματήσει τη δίκη, προκειμένου να υπάρξει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Στην κατοχή του 16χρονου  που είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής βρέθηκε κινητό στο οποίο υπήρχε βίντεο που τον δείχνει να φωνάζει και να βρίζει το 54χρονο θύμα, βρίζοντας τη σεξουαλικότητα του.

«Τον κακομεταχειρίστηκε και του πήρε τη ζωή μόνο και μόνο επειδή ήταν ομοφυλόφιλος και ντυμένος σαν γυναίκα», είπε ο εισαγγελέας.   Η αποτρόπαια πράξη χαρακτηρίστηκε ως έγκλημα μίσους  ενώ ο έφηβος αρνείται το φόνο και υποστηρίζει ότι ήταν σε αυτοάμυνα.

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος έφηβος καταδικάστηκε σε τρεις μήνες σε φυλακές ανηλίκων για συμμετοχή στη δολοφονία.   Θα απελαθεί στη χώρα καταγωγής του μετά την ολοκλήρωση της ποινής του.




LiFO