31.12.15

Ολονυχτία με… κάλαντα στα Ειρηνοδικεία

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στις ατελείωτες ουρές των Ειρηνοδικείων αναμένεται να ακούσουν χιλιάδες «κόκκινοι» δανειολήπτες, οι οποίοι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έχουν στηθεί στην αναμονή για να προλάβουν την προθεσμία που λήγει σήμερα και να ενταχθούν στις παλιές διατάξεις του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν να καταθέσουν αίτηση, ενώ έχουν προθεσμία 47 ημερών για να μαζέψουν τα 17 δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Υπενθυμίζεται ότι τα νέα δεδομένα που τίθενται σε ισχύ από το 2016 αλλάζουν άρδην τους όρους για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της κυβέρνησης και των δανειστών δεν έχει αποσαφηνιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα κόκκινα δάνεια για την πρώτη κατοικία, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν στα μέσα Φεβρουαρίου. Προς ώρας έχει δοθεί το πράσινο φως για την πώληση επιχειρηματικών δανείων σε distress funds, με τις αποφάσεις για τις ΜμΕ επιχειρήσεις και στεγαστικά να έχουν έχουν αναβληθεί για το Φλεβάρη και να εντάσσονται στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης.
Στις ατελείωτες ουρές έξω από τις τράπεζες έχει συμβάλει και το γεγονός ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καλούν με επιστολές τους τους δανειολήπτες -και με δάνεια με καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, εφαρμόζοντας τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας - να προβούν σε διακανονισμό των οφειλών τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου