18.12.15

Τα «καλύτερα» έρχονται ....

Αν και οι δημοσκόποι δεν διάγουν το πιο αξιόπιστο κομμάτι του βίου τους η δημοσκόπηση στην εφημερίδα των συντακτών η οποία δίνει τα δύο κόμματα σχεδόν ισόπαλα έχει τη σημασία της. 

Πρώτον διότι η εφημερίδα είναι ΣΥΡΙΖΑ friendly ΜΜΕ και δεύτερον διότι η πτώση του ποσοστού της εθνοσωτηρίου είναι εντυπωσιακή. Όταν με δυο δόσεις ΕΝΦΙΑ συμβαίνει αυτό μπορεί κανείς να σκεφτεί τι θα γίνει όταν έρθουν τα υπόλοιπα. Ο Σταθάκης μόλις σήμερα είπε ότι τα «κόκκινα» στεγαστικά προστατεύονται  μέχρι το Φεβρουάριο και ότι θα διαπραγματευτούν μέχρι τότε για να το αλλάξουν. Αντιλαμβάνεται κανείς που θα καταλήξει και αυτή η διαπραγμάτευση. Το λέω γιατί και αυτό είναι από τα «υπόλοιπα» που έρχονται.

Είχα, και συνεχίζω να έχω, αμφιβολίες για το αν πρέπει να καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν
ξεκαθαρίσει το τοπίο στη ΝΔ, και όσο δεν φαίνεται ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να κερδίζουν σε ποσοστά, και επίσης, όπως διάφοροι φίλοι επισημαίνουν, πιστεύω πως πρέπει να ταπεινωθούν περνώντας όλες τις μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι λοιπόν ,ή δεν θα έπρεπε να είναι, η στιγμή. Το ζητούμενο,νομίζω, είναι να χρεωθούν τα ψέματά τους και κατόπιν να γίνει μια οικουμενική που θα εφαρμόσει και θα οδηγήσει τη ώρα σε εκλογές. Αντιλαμβάνομαι και την ανησυχία πολλών για την καταστροφή που προκαλούν καθημερινά οι της εθνοσωτηρίου αλλά δυστυχώς πρέπει το εκλογικό σώμα, στο σύνολό του, να εκπαιδευτεί ώστε να αντιληφθεί ότι ,ας πούμε, δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις πλέον και δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά.

ΥΓ Αν οι «Καραμανλικοί» όντως ετοιμάζουν συναινετικές επιπλοκές όπως γράφεται ας έχουν στο μυαλό τους ότι θα τους πάρει το ποτάμι μαζί με την εθνοσωτήριο. Και φυσικά θα διασπάσει τη ΝΔ. Αν θέλουν ας προχωρήσουν έτσι κι αλλιώς πιστεύουν ότι το 28% τους ανήκει. Μην κάνουν λάθος σκέφτομαι και μας πάρουν στο λαιμό τους. 
Η κατάντια μιας χώρας φαίνεται και από τους «Αντώναρους» και τους «Στυλιανίδηδες» που διαθέτει. 
Και τους «Ρουσσόπουλους»
Ο κύριος Καθηγητής-παρατηρητήριο

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου