17.12.15

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Σημαντική μείωση στα τιμολόγια του νερού

Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, το βράδυ, το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ και, μεταξύ άλλων, προέβη στην έγκριση νέων τιμολογίων της Επιχείρησης.
Οι βασικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα τέλη που ίσχυαν έως τώρα, είναι οι παρακάτω :
1) Σε όλους τους λογαριασμούς ύδρευσης (εκτός των Τοπικών Κοινοτήτων Ασπροχώματος & Πηδήματος, όπου ειδικό τέλος δεν επιβάλλεται λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης) ποσοστό 15% του ειδικού τέλους θα προσαυξάνει την υπάρχουσα αρχική χρέωση του νερού και το υπόλοιπο καταργείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση στους λογαριασμούς ύδρευσης των καταναλωτών ως εξής:
α) Στην Καλαμάτα η μείωση θα είναι από 2,67% μέχρι 5,13%
β) Στις Δημοτικές Κοινότητες Θουρίας, Αρφαρών & Άριος η μείωση θα είναι από 2,17% μέχρι 4,7%
γ) Στα Δημοτικά Διαμερίσματα Βέργας, Μαντίνειας, Αντικαλάμου η μείωση θα είναι από 3,14% μέχρι 4,94%.
2) Παραμένει η ίδια χρέωση για την 120 ΠΕΑ, το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο, το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και τις υποδομές που ανήκουν στο Δήμο Καλαμάτας ή συντηρούνται απ' αυτόν και για τα εποπτευόμενα από αυτόν Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις.
Τα τέλη που εγκρίθηκαν από το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, ελήφθησαν υπόψη στη σύνταξη του Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2016, ύψους 8.318.600 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ είχε αποφασίσει το ΔΣ της Επιχείρησης και πέρυσι, κατά τη συνεδρίασή του τη ∆ευτέρα 22/12/2014.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου