Ντέρμπι δείχνει ενόψει τον εκλογών στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας “e-voice” για το «e-typos.com” στην πρόθεση ψήφου συνολικά μεταξύ των ερωτηθέντων
ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 27,1%, 
ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, 
ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% 
και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,8%. 
Ωστόσο, η εικόνα διαφοροποιείται όταν η ερώτηση «εάν ψηφίζατε για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους θα ψηφίζατε;» απευθύνεται σε πολίτες που δήλωσαν ότι θα πάνε για να ψηφίσουν. Εκεί, ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 34% με οριακή διαφορά από τον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος συγκεντρώνει 33,1%, ο κ. Μητσοτάκης με 22,2% και ο κ. Γεωργιάδης 9%.
Διαφορετική είναι επίσης η εικόνα όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν τη Νέα Δημοκρατία:
Σ’ αυτή την «κατηγορία», ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,4%.
Στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7$ και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%.


 e-typos