25.12.15

Χριστούγεννα στον κόσμο


Χριστούγεννα στον κόσμο

Στη βόρεια Γαλλία δέκα μουσουλμάνοι πήγαν συμβολικά να προστατεύσουν μια εκκλησία στην πόλη Λανς της περιφέρειας Πα-ντε-Καλαί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων, μια "δυνατή χειρονομία". Στη Βρετανία, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι στο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του δήλωσε ότι η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είναι ο "Ηρώδης της σημερινής εποχής" και "απειλεί να εξαλείψει τους χριστιανούς" στη Μέση Ανατολή.
Λυπημένα Χριστούγεννα στις Φιλιππίνες
Οι κάτοικοι του μικρού χωριού Σαν Χοσέ των Φιλιππίνων έχουν πληγεί σοβαρά από τον τυφώνα Μελόρ και δεν έχουν πολλά να γιορτάσουν τις ημέρες αυτές. Δεκάδες περιοχές που βρίσκονται στους ορυζώνες στο κέντρο του Λουζόν, του μεγαλύτερου νησιού στις Φιλιππίνες, είναι ακόμα κάτω από το νερό, 10 ημέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα. Η καταιγίδα άφησε πίσω της 45 νεκρούς, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς τροφή, νερό ή πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.
Επικίνδυνη αιθαλομίχλη στο Πεκίνο
Το Πεκίνο δεν ξύπνησε σήμερα, ανήμερα Χριστούγεννα, κάτω από το κατάλευκο χιόνι, αλλά βυθισμένο σε ένα παχύ στρώμα αιθαλομίχλης, η βλαπτικότητα της οποίας είναι 25 φορές υψηλότερη από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια.
Ένα λευκό συμπαγές στρώμα κάλυπτε σήμερα τους δρόμους και τα κτίρια της πρωτεύουσας.
Με φονικές καταιγίδες και ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας τα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ
Οι νότιες ΗΠΑ προσπαθούσαν να συνέλθουν από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους που ενισχύονταν από τις ιδιαίτερα ήπιες θερμοκρασίες, οι οποίες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον την παραμονή των Χριστουγέννων.
Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε μια σειρά από καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Τετάρτη νότιες ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης.
Στη Νέα Υόρκη, η θερμοκρασία έφθασε μέχρι 22,2 βαθμούς Κελσίου, κάτι πρωτοφανές για την πόλη για 24 Δεκεμβρίου... μετά το 1871. Οι τουρίστες στο Μανχάταν περπατούσαν φορώντας κοντομάνικο μπλουζάκι παρά τον συννεφιασμένο ουρανό.
Ο υδράργυρος ήταν ελάχιστα πιο χαμηλά από τις 4 Ιουλίου, όπου η θερμοκρασία έφθασε τους 23,8° Κελσίου.
Στην Ουάσινγκτον, η θερμοκρασία έφθασε 21,5 βαθμούς Κελσίου.
Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα εξήραν σήμερα το έργο των αμερικανών στρατιωτών, με την ευκαιρία του ευχετήριου μηνύματός τους για τα Χριστούγεννα το οποίο απηύθυναν έχοντας δίπλα τους τα δύο σκυλιά τους, από τη Χαβάη στον Ειρηνικό, όπου περνούν τις διακοπές τους αυτές τις τελευταίες ημέρες του χρόνου. Το προεδρικό ζεύγος κάλεσε τους Αμερικανούς να «είναι ενωμένοι, σαν να είναι μια μεγάλη αμερικανική οικογένεια» και να επιδεικνύουν συμπόνια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου