24.11.15

Τι δείχνει έρευνα - Οι τρεις λόγοι που οι γυναίκες δεν φτάνουν σε οργασμό

Η έλλειψη οργασμού στις γυναίκες είναι ένα πολυσυζητημένο φαινόμενο που απασχολεί τόσο τις ίδιες όσο και τους συντρόφους τους. 

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων μπήκε αυτή τη φορά ο γυναικείος οργασμός.

 Οι ειδικοί έψαξαν να βρουν τις αιτίες που ορισμένες γυναίκες δυσκολεύονται να νιώσουν σεξουαλική ικανοποίηση.

Μάλιστα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την αιτία του προβλήματος. Και αυτή δεν είναι άλλη από το μέγεθος της κλειτορίδας.
Η μελέτη με τίτλο: «Κλειτοριδικό μέγεθος και σχέση της κλειτορίδας σε σχέση με τη σεξουαλική λειτουργία χρησιμοποιώντας μαγνητική τομογραφία πυέλου», τεκμηρίωσε ότι ο γυναικείος οργασμός είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο που σχετίζεται τόσο με την γυναικεία ανατομία όσο και με διάφορους ψυχολογικούς παράγοντες.
Έτσι οι ειδικοί ανακάλυψαν κατά την διάρκεια μελέτης που πραγματοποίησαν με την συμμετοχή γυναικών που δεν είχαν βιώσει ποτέ οργασμό αν και είχαν συχνές σεξουαλικές επαφές ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα ορμονολογικά ή βλάβες στα νεύρα της πυέλου.
Εξετάζοντας πιο προσεκτικά τις αξονικές τομογραφίες των γυναικών αυτών εντόπισαν ότι αντιμετώπιζαν και άλλα ανατομικά προβλήματα που σχετίζονταν με την απόσταση της κλειτορίδας από τον κόλπο της γυναίκας.
Ερωτηθείς για το θέμα αυτό ο δρ Κέβαν Γουάιλι ειδικός Σεξουαλικής Υγείας στη Μεγάλη Βρετανία επισημανε ότι η έλλειψη οργασμού σχετίζεται και με άλλους παράγοντες όπως:
- τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών,
- την έλλειψη προσοχής από τους σύντροφο τους,
- έντονο στρες και άγχος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου