26.11.15

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ !!! 44χρονος ως...16χρονος παγίδευε ανήλικες στο Facebook

¨Ενας 44χρονος ιδιωτικός υπάλληλος είχε τοποθετήσει φωτογραφία όμορφου 16χρονου νεαρού στο Facebook για να προσελκύει μικρά κορίτσια ηλικίας 10 έως 13 χρόνων

 Ο 44χρονος ιδιωτικός υπάλληλος είχε 5.500 επαφές στο Facebook, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν μικρά κορίτσια ηλικίας 10 έως 13 χρόνων.
 
Στο προφίλ του είχε τοποθετήσει φωτογραφία 16χρονου όμορφου και «ερωτεύσιμου» νεαρού. Κατάφερνε να τα παγιδεύει, να ανοίγει τις κάμερες των υπολογιστών τους και στη συνέχεια τα καθοδηγούσε να ξεγυμνωθούν και να ποζάρουν σαν… πορνοστάρ! Έστελνε και ο ίδιος γυμνές φωτογραφίες του.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρήκαν στον υπολογιστή του γυμνές φωτογραφίες από τουλάχιστον 100 νεαρά κορίτσια, για τα οποία γίνεται έρευνα αναζήτησής τους, όπως και αν εμπορευόταν το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό.
Kαταγγελία μητέρας 13χρονης
Η υπόθεση ξεκίνησε από την καταγγελία μητέρας 13χρονης, την οποία είχε προσεγγίσει ο δράστης ως 21χρονος, τον περασμένο Ιούλιο, καταφέρνοντας να αποσπάσει γυμνές φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί της τηλεφωνικά, επιχειρώντας να την συναντήσει από… κοντά.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη του και έφθασε στο σπίτι του 44χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε στα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.
Προέκυψε ότι είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ ενώ στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε αποθηκευμένη η επαφή του 13χρονου κοριτσιού.
Πλήθος γυμνών φωτογραφιών
Επίσης, βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών, μεταξύ των οποίων και εκείνες που του είχε στείλει η 13χρονη, μέσω διαδικτύου, σε κάποιες εκ των οποίων ήταν γυμνή ή ημίγυμνη, γυμνές φωτογραφίες που έστειλε ο ίδιος στην ανήλικη, καθώς και συνομιλίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με διαφορετικά προφίλ ατόμων-χρηστών.  
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου