23.10.15

Ο Έλληνας φαινόμενο που νίκησε το σύνδρομο Down κι έγραψε βιβλίο!

Ο Έλληνας φαινόμενο που νίκησε το σύνδρομο Down κι έγραψε βιβλίο!Πόσο συχνά συναντάμε ένα παιδί με Σύνδρομο Down να γνωρίζει άπταιστα τέσσερις γλώσσες, να παίζει τρία μουσικά όργανα και να θέλει να γίνει επιστήμονας;
Καθόλου συχνά θα πει κανείς και κυρίως στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά που έχουν μία διαφορετικότητα όπως είναι το σύνδρομο Down.
Η κυρία Κατερίνα Φροσύνη, γέννησε πριν από 22 χρόνια το τέταρτο παιδί της, το οποίο γνώριζε ότι είχε σύνδρομο Down, ωστόσο επέλεξαν με το σύζυγο της να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν μαζί με τους άλλους τρεις αδελφούς του.
Μέχρι τα 4 του χρόνια, ο Ιωακείμ σερνόταν κάτω και όχι μόνο δε μιλούσε, αλλά δε μπορούσε να σταθεί όρθιος. Μέχρι που κάποιος μίλησε στους γονείς του για το πρόγραμμα του ινστιτούτου «Glen Doman» στην Αμερική.
Οι γονείς του πήγαν στην Αμερική και έμαθαν τα πάντα για αυτό το πρόγραμμα, που τελικά χάρισε στο μικρό γιο τους μια νέα ζωή. Ο 22χρονος Ιωακείμ, μπορεί να μην ολοκλήρωσε τις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου, όμως ήδη εργάζεται στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του και έχει μια φυσιολογική ζωή.
Μάλιστα, με τη μητέρα του έγραψαν ένα βιβλίο με τίτλο «Είμαι ο Ιωακείμ… Μάθετε πως ξεπέρασα το σύνδρομο Down», με το οποίο έχουν ήδη βοηθήσει εκατοντάδες οικογένειες να αντιμετωπίσουν σωστά την κατάσταση, ώστε τα παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο, να αποκτήσουν μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή.










Diaforetiko

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου