2.10.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Έκαναν παραγγελία για ανταλλακτικά ΙΧ και τους έστελνε... CD!

Δυο ιδιοκτήτες αντιπροσωπειών αυτοκινήτων στην Καλαμάτα έπεσαν θύματα ενός 37χρονου απατεώνα που προσποιούνταν τον αδελφό εξωτερικού συνεργάτη τους και τους έπειθε να αγοράσουν ανταλλακτικά, τα οποία τους έστελνε με... ταξί!
Όταν, όμως, εκείνοι άνοιγαν τις κούτες, έβρισκαν μέσα... CD!
Οι δύο υποθέσεις είχαν γίνει στις 24 και στις 27 Απριλίου, χωρίς οι οδηγοί ταξί που μετέφεραν τα πακέτα και εισέπρατταν τα χρήματα με αντικαταβολή να έχουν ιδέα για τις απάτες, αφού δεν γνώριζαν καν τι μετέφεραν. Τα ποσά ύψους 1.520 και 1.150 ευρώ που εισέπραξαν από τους επιχειρηματίες, τα παρέδωσαν στον 37χρονο από τον οποίο πήραν μόνο τη νόμιμη αμοιβή για τη μεταφορά. Στις 2 Μαΐου, ο δράστης προσπάθησε να εξαπατήσει με τον ίδιο τρόπο άλλον έναν ιδιοκτήτη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, αλλά δεν κατάφερε να τον πείσει να αγοράσει τα υποτιθέμενα ανταλλακτικά.
Όταν τα θύματα κατήγγειλαν την εξαπάτησή τους, η ταυτότητα του 37χρονου αποκαλύφθηκε από τον γραφικό του χαρακτήρα στα δελτία αποστολής και τις αποδείξεις που έστελνε μαζί με τα δέματα! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η Ασφάλεια ερευνά αν έχουν πέσει θύματά του και άλλοι επαγγελματίες καθώς είχε ποινικό παρελθόν σε παρόμοιες υποθέσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου