3.10.15

Τέλος στο θρίλερ - Η ΚΕΦΕ αποδέχτηκε την υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη


Τέλος στο θρίλερ - Η ΚΕΦΕ αποδέχτηκε την υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη

Δεκτή έγινε η ένσταση του Άδωνι Γεωργιάδη από την έκτακτη συνεδρίαση τη ΚΕΦΕ για την εκπρόθεσμη κατάθεση της υποψηφιότητας του βουλευτή της ΝΔ για την προεδρία του κόμματος. «Οπως με ενημέρωσε ο κ. Παπαμιμίκος η ένστασή μου έγινε δεκτή», είπε στην είσοδο των γραφείων της ΝΔ στη Συγγρού ο Αδ. Γεωργιάδης ο οποίος πρόσθεσε: «Αν με επιλέξουν τα μέλη της ΝΔ υπόσχομαι ότι θα κερδίσω τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε σωστή την «τυπική» απόρριψη της αρχικής κατάθεσης των απαραίτητων 50 υπογραφών που απαιτούνταν για την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό της και γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε χθες από την απόρριψη της υποψηφιότητας ως εκπρόθεσμης συνεδρίασε εκ νέου σήμερα το πρωί στις 9.30 η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, προκειμένου να εξετάσει την ένσταση που υπέβαλε ο Άδωνης Γεωργιάδης στην προηγούμενη απόφασή της.
Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έφτασε νωρίς το πρωί και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης κατά την εισοδό του επεσήμανε, μάλιστα, το γεγονός ότι οι κ.κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης διαφώνησαν ανοιχτά με την απόφαση να απορριφθεί ως εκπρόθεσμη η υποψηφιότητα επειδή κατατέθηκε μόλις 8 λεπτά μετά την εκπνοή διορίας.
Το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να γίνει δεκτή η ένσταση του κ. Γεωργιάδη από την ΚΕΦΕ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «λανθασμένη πολιτικά».
«Θα προτιμούσα η υπόθεση του Αδώνιδος να ολοκληρώνονταν με την ΚΕΦΕ να αποδεχόταν την υποψηφιότητά του», είπε μιλώντας στο Mega, ενώ σημείωσε ότι η απόφαση να «κοπεί» η υποψηφιότητα ως εκπρόθεσμη είναι «σωστή ως προς το πνεύμα του καταστατικού, αλλά λανθασμένη πολιτικά».
Η επιτροπή απέρριψε χθες το απόγευμα ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητα του Αδ. Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος, οποίος έφτασε στα γραφεία του κόμματος λίγα λεπτά μετά τις 6.
Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της Επιτροπής, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, προσανατολίζονται στο να αναιρέσουν την πρώτη τους απόφαση και να κάνουν δεκτή τελικά την υποψηφιότητα. Τα μέλη της ΚΕΦΕ θα βασιστούν στο ότι οι άλλοι τρεις υποψήφιοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας συμφωνούν στο να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου