2.10.15

Δριμεία επίθεση Σαμαρά για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Αδ. Γεωργιάδη - Αντιδράσεις στους κόλπους της ΝΔ


Δριμεία επίθεση Σαμαρά για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Αδ. Γεωργιάδη - Αντιδράσεις στους κόλπους της ΝΔ

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη έκανε της εξής δήλωση: «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».Την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ως εξής: «Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας».
Επίσης, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη».
Ο ένας μετά τον άλλον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την αντίθεσή τους για την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης έγραψε στο twitter:«Είναι γνωστό ότι ψηφίζω #Meimarakis. Λυπάμαι όμως για την απόφαση
Ο Νίκος Δένδιας προστέθηκε στη λίστα των στελεχών της ΝΔ που αντέδρασαν έντονα για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνη Γεωργιάδη από την ΚΕΦΕ, λόγω λίγων λεπτών καθυστέρησης.
Έγραψε συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο Twitter:
“Να απαιτήσουν οι τρεις υποψήφιοι να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Γεωργιάδη Δεν μπορεί να εξευτελιζεται έτσι η παράταξη . Ν.Δ.”
Απαράδεκτη χαρακτήρισε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.
«Απαράδεκτη η απόφαση για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Η δημοκρατία κερδίζει στο διάλογο και όχι στην τυπολατρεία», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Νότης Μηταράκης θεωρεί ότι πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως έγραψε στο Twitter.
«Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη . Σεβαστό το "γράμμα του νομού" αλλά τώρα προέχει η ουσία», ήταν το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Την έντονη δυσαρέσκεια της για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη εξέφρασε μέσω Twitter και η Όλγα Κεφαλογιάννη.
«Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη & ελεγχόμενη να το ξεχάσουν. Φτάνει ο ευτελισμός!», σχολίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Σε ίδιο πλαίσιο, η Ντόρα Μπακογιάννη​ έκανε λόγο για «λάθος» του Ανδρέα Παπαπμιμίκου και των μελών της Επιτροπής, τονίζοντας πως «βλάψατε την παράταξη».
«Λάθος κ. Παπαμίκο και μέλη της επιτροπής, αν κόψατε τον Α. Γεωργιάδη για 6 λεπτά, βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση» έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό της στο Twitter. 
Ενσταση στην ΚΕΦΕ κατέθεσε ο Γεωργιάδης
Ένσταση κατά της απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, η οποία απέρριψε ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η ένστασή του, θα συζητηθεί το Σάββατο στις 09.30 το πρωί από την ΚΕΦΕ.
«Στο αυτοκίνητο πληροφορήθηκα, όχι από το κόμμα μου δυστυχώς, αλλά από δημοσιογράφους ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά μου, γιατί ήρθα καθυστερημένος 6-8 λεπτά. Ζήτω συγγνώμη για την καθυστέρηση, έπεσα σε κίνηση στο δρόμο. Τη ΝΔ την αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προστατεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Μίλησα με τους κ.κ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι διαφωνούν με αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ και ζητούν να την επανεξετάσει. Δεν έχω βρει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την ίδια άποψη», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
«Αν αρχίζαμε να τηρούμε τα τυπικά στοιχεία θα είχα πολλά να πω. Π.χ. ο Σάκης Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕΦΕ έχει κάνει δήλωση ότι διαφωνεί με την υποψηφιότητά μου. Βάσει καταστατικού δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της ΚΕΦΕ», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι όταν ήρθε, σχημάτισε την εντύπωση ότι όλα είναι εντάξει και θα εξεταστεί κανονικά ο φάκελός του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου