16.10.15

Δράση στην Καλαμάτα στο πλαίσιο της "Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα"

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς για 9η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε μεγάλες πόλεις και νησιά της χώρας με ταυτόχρονη διεξαγωγή στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την Οδική Ασφάλεια, μέσω της ενημέρωσης, προάγοντας παράλληλα πολύτιμα μηνύματα στους οδηγούς, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα (Αρχή οδού Αμφειας, πλατεία 23ης Μαρτίου) με πρωτοβουλία και συντονισμό του Παναγιώτη Παπαντωνίου, (Συγκοινωνιολόγου Πολιτικού Μηχανικού, Διδακτορα ΕΜΠ) σε συνεργασία με τους Επαγγελματίες της οδού Αμφειας.

Λίγα λόγια για τη συγκεκριμένη βραδιά:
Στην αρχή της οδού Αμφειας θα βρίσκονται εθελοντές γιαν την ομαλή διεξαγωγή της δράσης. Ο ρόλος τους είναι να ορίζουν μαζί με τις παρέες που έρχονται να διασκεδάσουν, τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο του φοράει ή παίρνει ένα βραχιολάκι και είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ το βράδυ. Όταν είναι η ώρα να αναχωρήσει από το νυχτερινό κέντρο θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ, που θα γίνεται από την ομάδα των εθελοντών. Εάν πράγματι δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται με ένα αναμνηστικό δώρο ενώ σε άλλη περίπτωση οι εθελοντές θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου