15.10.15

Δείτε ποιες είναι οι πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου σε έναν αποκαλυπτικό χάρτη

Είτε πρόκειται για στημένες εκλογές, δωροδοκίες πολιτικών ή τη χρήση φαρμάκων-μαϊμού σε νοσοκομεία, η διαφθορά είναι παρούσα σε κάθε εκατοστό του πλανήτη, τουλάχιστον με βάση τον χάρτη που δημοσιεύει σήμερα ο ιστότοπος της Independent.
Το μεγαλύτερο μέρος του χάρτη είναι χρωματισμένο με μία «ανησυχητική» κόκκινη απόχρωση που υποδηλώνει υψηλό επίπεδο διαφθοράς, με τη Σομαλία και τη Βόρεια Κορέα να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας των διεφθαρμένων χωρών.
Οι δύο χώρες συγκεντρώνουν μόλις 8 βαθμούς σε μία κλίμακα μέχρι το 100, όπου «0» είναι το καθεστώς απόλυτης διαφθοράς και «100» ένα σύστημα τελείως απαλλαγμένο από το συγκεκριμένο φαινόμενο.
DIAFTHORA1Από την άλλη μεριά, η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία και η Σουηδία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις λιγότερο διεφθαρμένες χώρες που συνέταξε ο μη κυβερνητικός οργανισμός Transparency International.
Στον χάρτη που δημιούργησε η βρετανική εφημερίδα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι ανοιχτότερες αποχρώσεις υποδηλώνουν περιοχές με υψηλά ποσοστά διαφάνειας και οι πιο σκουρόχρωμες τα μέρη με έντονα φαινόμενα διαφθοράς.
Όπως βλέπουμε, η Ελλάδα με το ανοιχτό πορτοκαλί βρίσκεται περίπου στη μέση της κλίμακας ενώ άλλες χώρες που κρίνονται αρκετά διεφθαρμένες και επομένως εμφανίζονται κατακόκκινες είναι η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, το Μεξικό, η Ινδονησία, η Νιγηρία και η Τουρκία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου