8.10.15

ΠΥΛΟΣ: Πλωτό παλάτι σε σχήμα... λιμουζίνας !!!

Το σούπερ γιοτ κρύβει τη δική του ξεχωριστή ιστορία - ''Βροχή'' οι φωτογραφίες από κατοίκους της περιοχής, που ρωτούσαν να μάθουν περισσότερα...

Ο διάσημος Ρώσος μεγιστάνας Αντρέι Μελνιτσένκο και η σύζυγός του κατέπλευσαν με το υπερπολυτελές πλωτό παλάτι τους στην Πύλο. 
 Ο ολιγάρχης κάθε χρόνο κάνει μια περατζάδα με το σκάφος του από τα ελληνικά ύδατα και συνήθως προσαράζει σε κοσμοπολίτικα νησιά. Αυτές τις μέρες όμως βρέθηκε στην Πύλο. 
Σχεδιασμένο από τον «Πάπα» του ντιζάιν Φίλιπ Σταρκ, το υπεργιοτ με την ονομασία «Α» έχει γίνει η αιτία που ο ιδιοκτήτης της – ο 40χρονος δισεκατομμυριούχος, 172ος στη λίστα Forbes με περιουσία 9.2 δισ. δολάρια – ξεχωρίζει από την υπόλοιπη «σωρό» των Ρώσων μεγιστάνων.
ΦΩΤΟ από gargalianoionline.gr 
 
ΦΩΤΟ από gargalianoionline.gr
ΦΩΤΟ από gargalianoionline.gr 
ΦΩΤΟ από gargalianoionline.gr
 
Ο Αντρέι αφιέρωσε το σκάφος στη σύζυγό του Αλεξάνδρα και του έδωσε το πρώτο γράμμα του ονόματός της. Το ''Α'' λοιπόν έχει μήκος 120 μέτρα και κόστισε 400 εκατομμύρια δολάρια το 2008 όπου ναυπηγήθηκε. Ζυγίζει 5.900 τόνους και μπορεί να φτάσει τους 23 κόμβους. Διαθέτει 6 καμπίνες για τους φιλοξενούμενους όπου η κάθε μια είναι εξοπλισμένη με Jacuzzi από inox.
Επίσης, και οι έξι καμπίνες έχουν μετακινούμενους τοίχους και μπορούν έτσι να μετατραπούν σε 4 μεγάλες σουίτες. Υπάρχουν και καμπίνες για το 42μελές πλήρωμα. Όλες οι καμπίνες έχουν παράθυρο με θέα το απέραντο γαλάζιο και τα κρύσταλλα των παραθύρων είναι όλα αλεξίσφαιρα.
Ένα ακόμη στοιχείο της χλιδής και του σύγχρονου εξοπλισμού αποτελεί το γεγονός ότι οι εσωτερικές πόρτες από δωμάτιο σε δωμάτιο ανοίγουν μόνο με αισθητήρες δαχτυλικού αποτυπώματος. Το «Α» διαθέτει δυο πισίνες ενώ ένα γυάλινο ταβάνι που βρίσκεται στο εσωτερικό βλέπει στον πάτο της μιας πισίνας.
ΦΩΤΟ από gargalianoionline.gr 
ΦΩΤΟ από gargalianoionline.gr
 
Ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πλοήγησης, βυθόμετρο, GPS, πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα με χάρτες και ραντάρ αποτελούν μέρη του υπερσύγχρονου εξοπλισμού σε αυτό το μοναδικό mega yacht με την πολύ ιδιαίτερη αισθητική. Όσον αφορά τον extra εξοπλισμό το «Α» διαθέτει γκαράζ για αυτοκίνητο, έχει ελικοδρόμιο, ένα χόβερκραφτ, αλλά και jet ski. Παράλληλα, διαθέτει όλο τον εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ τα οποία μπορούν να απολαμβάνουν οι καλεσμένοι.
Σχετικά με τα βοηθητικά σκάφη του «Α» δεν θα μπορούσαν να μην έχουν τον σχεδιασμό του Φίλιπ Στάρκ, συνδυαζόμενα αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο. Για την κατασκευή τους απευθύνθηκαν στο ναυπηγείο Vaundrey Miller στην Νέα Ζηλανδία, από το οποίο προέκυψαν δύο εντεκάμετρα, σε ανοικτή και κλειστή έκδοση σε στυλ λιμουζίνας, που επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων.

gargalianoionline.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου