10.10.15

ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Ο.Π.Α-ΕΛΕΚΕ ΓΑΤΣΙΟ ΡΑΚΙΤΖΗΣ -ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Γράφει: Ο Αιρετικός Μεσσήνιος

Είναι αρκετά και κατ εξακολούθηση τα κρούσματα παρανομιών και έκνομων πράξεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε φορείς του ελληνικού δημοσίου στους οποίους παραβιάζονται νόμοι διαδικασίες και κανόνες. Σύμφωνα με  έγκυρες πληροφορίες επίσημες καταγγελίες οδήγησαν στην δικαιοσύνη και σε έλεγχο τις διαδικασίες κρίσεις καθηγητών του τμήματος στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με κατηγορίες για παρέμβαση στην διαδικασία του πρύτανη Κώστα Γάτσιου ,ενώ ο εν λόγο ακαδημαϊκός έχει μπει στο στόχαστρο του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή που ερευνά επιπλέον επίσης καταγγελίες για φοροδιαφυγή στο ΕΛΚΕ τον ειδικό δηλαδή λογαριασμό του Ο.Π.Α στον οποίο οι καθηγητές οφείλουν να καταθέτουν το 15% από εργασίες τους εκτός πανεπιστημίου. 
Ο Κ. Πρυτανης λοιπόν σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατηγορείτε ότι ενεργεί προκλητικά μεροληπτικά στην διαδικασία κρίσης μελών ΔΕΠ για την εξέλιξη η μονιμοποίησης των ημετέρων; 
Ο κ. Γάτσιος σύμφωνα με τις κατηγορίες στις τελευταίες κρίσεις καθηγητών έστειλε την λίστα των επιτυχόντων ως οφείλει βάσει του νόμου εντός διμήνου στο Υπουργείο Παιδείας για να πάρουν ΦΕΚ διορισμού. Δεν έκανε όμως το ίδιο και με την λίστα των αποτυχόντων για την οποία είχε την ίδια υποχρέωση. 
Την κράτησε παράνομα και προωθεί την επανεξέταση των υποψηφίων ,γιατί όπως κατηγορείτε μεταξύ των υποψηφίων υπάρχει και εκλεκτός του .Ο πρύτανης κ. Γάτσιος κατηγορείτε για μεροληπτική και άνιση μεταχείριση μεταξύ των υποψηφίων και ωμη παραβίαση κ. Νίκο Φίλη Υπουργέ Παιδείας, θεμελιωδών διατάξεων περί χρηστής διοίκησης του συντάγματος !!!
Η υπόθεση έχει φτάσει στην δικαιοσύνη που κινεί όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Παράλληλα η εν λόγο υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στην πανεπιστημιακή κοινότητα ,έγινε αφορμή να επισκεφτεί το Ο.Π.Α και συγκεκριμένα το ΕΛΚΕ κλιμάκιο του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή, γιατί όπως υποστηρίζεται από τις καταγγελίες και τα πρώτα ευρήματα  ο εν λόγο υποψήφιος καθηγητής πανεπιστήμιου που κόπηκε και ελεώ του κ. Πρύτανη επιχειρείται να μπει παρανόμως στην διαδικασία επανεξέτασης οφείλει στον ειδικό λογαριασμό του ΟΠΑ εισφορές της τάξεως των 100.000 ευρώ!!! 
Ο νέος Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και με το αισθητήριο και την αξιολόγηση του Δημοσιογράφου οφείλει σε άμεσο χρόνο να σπάσει τα όποια αποστήματα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ,εφαρμόζοντας αυστηρά τις νόμιμες διαδικασίες, και στέλνοντας σπίτι τους  όποιους επίορκους, για τους οποίους πολύ κουβέντα γίνεται τελευταία. Εκτός και αν κύριε Φίλη θέλετε να επιβεβαιώσετε τον κ. Ρακιτζη που δηλώνει επίσημα σε συνέντευξη του ότι η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία, μας κοστίζει 33 δις ετησίως και δεν καταπολεμάτε γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση!!!Για να συμπληρώσει ότι η μεγαλύτερη διαφθορά εντοπίζεται σε ψηλά ιστάμενα άτομα ανώτατου εκπαιδευτικού επιπέδου.
 Είπατε τίποτα κ. Φίλη; Μήπως ο κ. Πρυτανης θα μπορούσε να σας εξηγήσει τι γίνεται εκεί στο ΟΠΑ και τον ΕΛΚΕ ως έχει υποχρέωση; Εκτός και αν υπάρχει μορφή ασυλίας που δεν την γνωρίζουμε εμείς οι ταπεινοί, που καλύπτει τον κ. Πρυτανη… για τα όσα τον κατηγορούν.
Γιατί αυτή η ιστορία με τους καθηγητές, τα πτυχία, τις προαγωγές και τα διάφορα έχουν όπως πληροφορήθηκα δημιουργήσει παρεμβάσεις και σε αλλά πανεπιστημιακά ιδρύματα ,μετά από καταγγελίες και είναι έτοιμη μεγάλη ερεύνα σε βάθος .
Για να τελειώνουμε με τους επίορκους και τους μαϊμού στο χώρο της παιδείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου