23.10.15

Χρυσές δουλειές με τα μαντζούνια για τον καρκίνο !

Τον ανθρώπινο πόνο εκμεταλλεύονταν δύο αδίστακτοι έμποροι ελπίδας στην Καρδίτσα, οι οποίοι έκαναν «χρυσές δουλειές» πουλώντας βότανα και μαντζούνια σε ιδιαίτερα αλμυρές τιμές, με τη διαβεβαίωση ότι... θεραπεύουν τον καρκίνο!
Οι δύο άνδρες, ηλικίας 66 και 32 ετών, είχαν στήσει την παράνομη επιχείρησή τους στο κέντρο της πόλης και προμήθευαν με το αζημίωτο απελπισμένους ασθενείς με δήθεν «θαυματουργά» φυτά, που θα θεράπευαν ακόμη και τα πιο κρίσιμα προβλήματα υγείας, όπως έλεγαν. Η παράνομη δράση τους αποκαλύφθηκε όταν ένας αστυνομικός προσποιήθηκε τον καρκινοπαθή και πήγε στο κατάστημα ιδιοκτησίας του 32χρονου, ζητώντας βοήθεια για να αντιμετωπίσει την επάρατη νόσο.
Παρουσία του 66χρονου συνεργού του ο εξυπηρετικός... κομπογιαννίτης τού πρότεινε αμέσως τα «ιδανικά» για την περίπτωσή του φαρμακευτικά σκευάσματα, που θα κατατρόπωναν τον καρκίνο! Μάλιστα, για τα αυτοσχέδια σκευάσματα με τα άγνωστα συστατικά οι δύο απατεώνες εισέπραξαν από τον υποτιθέμενο ασθενή το ποσό των 100 ευρώ!
Η σύλληψη
Αμέσως μετά την παράνομη συναλλαγή ο αστυνομικός αποκάλυψε την ιδιότητά του στους δύο συνεταίρους και προχώρησε στη σύλληψή τους με τη βοήθεια των συναδέλφων του.
Σε έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς στο κατάστημα του 32χρονου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 10.645 ευρώ που οι δράστες φέρεται ότι είχαν αποσπάσει από τα ανυποψίαστα θύματά τους, πουλώντας τους φρούδες ελπίδες. Στο εσωτερικό του καταστήματος βρέθηκαν 80 κιβώτια με φυτά και βότανα και 90 γυάλινα βάζα με διαλύματα που περιείχαν άγνωστα συστατικά, αλλά και αποξηραμένη κάνναβη βάρους 17,3 γραμμαρίων!
Στην παράνομη επιχείρηση των δύο ανδρών κατασχέθηκαν ακόμη ένα αεροβόλο όπλο με έξι αμπούλες αερίου, 211 σφαιρίδια καθώς και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής. Τη διενέργεια της προανάκρισης για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου