2.10.15

Πάνω από 9 χιλ. αυτοκίνητα στην Ελλάδα με το «ύποπτο» λογισμικό της Volkswagen


Πάνω από 9 χιλ. αυτοκίνητα στην Ελλάδα με το «ύποπτο» λογισμικό της Volkswagen

Στα 9.119 οχήματα ανέρχεται ο αριθμός των αυτοκινήτων του ομίλου Volkswagen που έχουν ταυτοποιηθεί και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας Kosmocar ΑΕ που εισάγει τα επιβατικά οχήματα της VW και της Audi και τα επαγγελματικά VW (στα ανωτέρω δεν περιλαμβάνονται τα αυτοκίνητα της SEAT και της SKODA). Ειδικότερα, τα αυτοκίνητα που φέρουν το «ύποπτο» λογισμικό εφοδιάζονται με πετρελαιοκινητήρες της σειράς ΕΑ 189 και αφορούν σε 6.362 επιβατικά VW, 1.875 επιβατικά Audi και σε 882 επαγγελματικά VW.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών (όπως και των άλλων μαρκών του Ομίλου) θα ενημερωθούν προκειμένου να προσέλθουν στο επίσημο δίκτυο service της Kosmocar προκειμένου να ελεγχθεί το λογισμικό το οποίο έχει «ενοχοποιηθεί» ότι παραποιεί τις εκπομπές μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟx). Στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει θα αναβαθμιστεί ή θα υπάρξουν άλλες τεχνικές λύσεις, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από την πλευρά των ιδιοκτητών, προκειμένου οι εκπομπές ρύπων να εναρμονιστούν με την ισχύουσα νομοθεσία.
Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες μέρες, μέσα από τις ιστοσελίδες
www.volkswagen.gr και www.audi.gr θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και η δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων του γερμανικού ομίλου να διακρίνουν αν το αυτοκίνητό τους επηρεάζεται ή όχι, με την εισαγωγή του αριθμού πλαισίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου