31.10.15

ΠΥΛΟΣ - 540 χελωνάκια ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την παραλία Ρωμανού

«Θεμελιώνεται» η σχέση της καρέτα καρέτα με τα νότια παράλια της Μεσσηνίας. 
Χάρη στη συνεχιζόμενη κοινή δράση της εταιρείας ΤΕΜΕΣ και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρχέλων», μόνο στην παραλία του Ρωμανού γεννήθηκαν φέτος 540 χελωνάκια, ξεκινώντας το ταξίδι τους για τη θάλασσα.
Το πρόγραμμα προστασίας και καταγραφής της αναπαραγωγικής δραστηριότητας της απειλούμενης θαλάσσιας χελώνας στην παραλία του Ρωμανού πραγματοποιήθηκε φέτος για έκτη συνεχή χρονιά. 
Οπως ανακοίνωσε η ΤΕΜΕΣ, φορέας ανάπτυξης της ξενοδοχειακής μονάδας Costa Navarino, η περίοδος φωλεοποίησης της χελώνας διήρκεσε φέτος δύο μήνες, κατά τους οποίους καταγράφηκαν 16 φωλιές. 
«Οι 8 από αυτές έπρεπε να μετακινηθούν σε ασφαλέστερο σημείο, είτε επειδή βρίσκονταν πολύ κοντά στο κύμα και κινδύνευαν, ή πολύ κοντά στην όχθη του ποταμού», αναφέρει ο Βασίλης Καρακούσης, υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Αειφορίας της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. «Υπολογίζεται βάσει των καταγραφών ότι στις 16 φωλιές εκκολάφθηκαν συνολικά 540 αυγά».
Η χρησιμοποίηση παραλιών από την καρέτα καρέτα για τη γέννηση των αυγών της δεν είναι υποχρεωτικά απαγορευτική για τον τουρισμό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου