9.10.15

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ: 3-1: ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ …ΜΠΟΞ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΤΟΥ:ΑΝΤΩΝΗ .Α.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
 
Και όμως έχασαν και πάλι…
Για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ,την πάλε ποτέ Πρωταθλήτρια Ευρώπης .Ποιο πάλε ποτέ για το 2004 μιλάμε. 
Και για την Εθνική ομάδα που έφτασε μια ανάσα από τις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!!!
Και τι έγινε ξαφνικά ρε παιδιά; 
Χάνουμε από την Ρουμανία, Χάνουμε δυο φορές από τους …Ψαράδες των νησιών Φερόε, και άλλες δυο φορές από τους «Ξυλοκόπους» της Βορείου Ιρλανδίας, που θα είναι όμως παρόντες στη τελική φάση του Euro της Γαλλίας σε αντίθεση με την εθνική μας ποδοσφαίρου. Χάσαμε και στο Μπέλφαστ με 3-1 από τους Ιρλανδούς, που διψούσαν για την νίκη, την πήραν και την πανηγύρισαν έξαλα γιατί σφράγισε την για πρώτη φορά πρόκριση της ομάδας τους σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος .
Και την Κυριακή κλείνουμε αυτό το τραγικό οδοιπορικό στο «Καραϊσκάκης» με την… ελπίδα να σταυρώσουμε έστω για την τιμή των όπλων, μια νίκη επί της Ουγγαρίας 
Τι έγινε ,τι φταίει, πως θα διορθωθεί; Έφυγε ο Σάντος η τον έδιωξαν; Και μαζί με αυτός έδιωξαν και τους Φύσσα Βόκολο. Και ήρθε ο Ρανιέρι και έγινε παρέλαση παικτών μέχρι να γίνει μπάχαλο στο τέλος.   
Και έγινε κουμάντο η συνδετικός κρίκος με τους διεθνείς ο ρέκορντμαν Γιώργος Καραγκούνης ,που κάηκε και αυτός πριν καν ζεστάνει καλά-καλα τον πάγκο της εθνικής στο νέο του ρόλο μετά από σύγκρουση με την επιλογή του στην ουσία, τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Και το μπάχαλο συνεχίστηκε .
Ναυαγοσώστης εστί για τα προσχήματα από την Ελπίδων ο προπονητής Κώστας Τσάνας, για να κάνει τι; Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας έχει γίνει σάκος του μποξ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!!!Ποιά η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004!!!
Εγώ δεν θα σταθώ σε αυτά που λένε στα γήπεδα και στα …καφενεία. Δεν θα ισχυριστώ και θα κατακρίνω υιοθετώντας απόψεις που υποστηρίζουν ότι τις επιλογές αν όχι όλες τις κάνουν άνθρωποι που εξυπηρετούν επιλογές και συμφέροντα μάνατζερ παικτών .
Δεν θα υιοθετήσω ότι παίρνουν εκδίκηση κάποιοι με τον τρόπο τους επηρεάζοντας αρνητικά την… ψυχολογία κάποιων παικτών. Δεν θα δεχτώ ότι κάποιοι θεωρούν την πρόσκληση στην εθνική ομάδα ως ευκαιρία ολιγοήμερων διακοπών όπως υπονόησε ο διεθνής  Αμυντικός της HELLAS VERONA, Βαγγέλης Μόρας. 
Θα σταθώ όμως στην δεύτερη αναφορά του ότι κάποιοι δεν σέβονται κάποιους άλλους .
Ευθύνη για αυτό έχουν βεβαίως αυτοί που το ανέχτηκαν και συνεχίζουν να το ανέχονται. Γιατί αν υιοθετήσω και αποδεχτώ τα όσα λέγονται ,θα πρέπει να ρωτήσω τον τελευταίο υπηρεσιακό προπονητή Κώστα Τσάνα γιατί κάλεσε τον Κώστα Μήτρογλου που έχει να σκοράρει από το 2013 με την φανέλα της Εθνικής και τον Κλάους Αθανασιάδη που δεν έχει σκοράρει καθόλου. 
Θα πρέπει να τον ρωτήσω γιατί καλεί παίκτες που είτε είναι αλλαγή στην ομάδα του, είτε δεν παίζουν κάποιοι εξ αυτών καθόλου!!!
Και ποιους άλλους έχουμε; 
Θα βγει και θα μου απαντήσει ο Τσάνας η κάποιος άλλος. 
Θα ανοίξουμε πολύ μεγάλη κουβέντα .Γιατί ανέχτηκαν τα τελευταία χρόνια καραβιές ξένων παικτών που στέρησαν τις ευκαιρίες στις ομάδες χρησιμοποίησης ελλήνων παικτών ,με αποτέλεσμα να γίνεται ζημιά σε όλες τις εθνικές ομάδες. Τι βγάζουμε ως χώρα στο ποδόσφαιρο; 
Βγάζουμε παίκτες ικανούς στο κέντρο και την επίθεση η μόνο ακόμη στην άμυνα .Πολλά μπορούμε να πούμε και να γράψουμε .Σημασία έχει ότι δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να συνεχιστεί αυτή η εθνική ποδοσφαιρική τραγωδία  αλλά να κλείσει την προσεχή Κυριακή. 
Να επιλέξει επιτέλους η ΕΠΟ που έχει και την ευθύνη προπονητή για την Εθνική ομάδα ,να κάνει τις επιλογές του και την ανάλογη προετοιμασία για την προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. 
Γιατί ούτε ως… διαστροφή δεν θέλουμε να περνά από το μυαλό μας η σκέψη ότι μπορεί να συνεχίσουμε να ήμαστε ο ποδοσφαιρικός σάκος του Μποξ της Ευρώπης και σε άλλη προκριματική φάση διοργάνωσης. 
Ξηλώσετε όλα και θωρακίστε το ποδοσφαιρικό τμήμα της εθνικής μας ομάδας. Όπως είχε κάνει ο Ρεχάγγελ.
ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ προς όλους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου